Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Hármasikreket szült meg a kórházban a dél-dakotai Dannette Giltz augusztus 10-én, pedig fogalma sem volt róla, hogy terhes. A nőnek egyébként van már két gyermeke, ám amikor fájdalmakat kezdett érezni, nem gondolta, hogy megint szülni fog, és azt hitte, hogy megint vesekő gyötri, mint korábban.

  Három gyermeke, Blaze, Gypsy és Nikki négy perc alatt világra jött, alig 1,8 kilogrammos testsúllyal.

  (ABC 11)

 • Mike Tyson, korábbi bokszoló egy rádióműsorban elárulta, hogy havonta 40 ezer dollárt költ marihuánára. Azaz nagyjából 11,7 millió forintnak megfelelő összeget szív el minden hónapban. Az NME a Hotboxin' nevű podcastot szemlézte, ebben beszélget ey ponton Tyson és a másik műsorvezető, a korábban szintén profi sportoló, Eben Britton arról, hogy vajon mennyi pénzt szívnak el egy hónapban.

  Tyson hangosan gondolkodott, így jutott el a 40 ezer dollárig:

  Mennyit szívunk el egy hónapban? 40 ezer dollárt havonta? 40 ezer. Őrület, nem? Ez őrült dolog, mi?

  A podcast felvételéről videó is készült, ez fent van a Youtube-on. A stúdióban gyakorlatilag vágni lehet a füstöt, a műsor készítői rengeteget szívnak az adás közben.

  Tysonnak egyébként van egy 420 holdas kannabisz ültetvénye Californiában, hamarosan füves tematikájú parkot is nyit a tanyáján.

 • Tegnap volt már egy posztunk arról, hogy a Páneurópai Piknik 30. évfordulójára hétfőn Sopronba megy Orbán Viktor miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár, és ebből az alkalomból még a felújítás alatt lévő régi vármegyeháza állványzatát is kicsinosították. Egy másik olvasónk küldött a Patyomkin-felújításokról egy újabb gyöngyszemet. A belvárosi Hátulsó utcának egy elég ramaty állapotú kis terecskéjét sikerült hirtelen gyönyörűre aszfaltozni/térkövezni a látogatók tiszteletére. Biztos el lesznek ájulva!

 • Gyászolók gyűltek össze Izlandon vasárnap, hogy emléktáblát avassanak az "elhunyt gleccsernek".

  Okjökull hétszáz év után, 2014-ben végezte be, és veszítette el gleccserstátuszát a klímaváltozás okozta olvadásban.

  Azóta már csak Ok-nak nevezik, a jökull (gleccser) szó nem is szerepel a nevében az emléktáblán. Ő volt az első izlandi gleccser, ami elveszítette korábbi nemes státuszát, Ok ma már csak egy jégfoltocska egy vulkán tetején.

  Izland miniszterelnöke szerint Ok halála csak egy folyamat eleje, a következő kétszáz évben több társa is követni fogja a gleccserhalálba.

  A vasárnap emelt emléktáblán ezt az üzenetet hagyták a jövőnek:

  Ez az emléktábla igazolása annak, hogy tudjuk, mi történik, és azt is, mit kéne tenni ennek megállítására. Csak ti fogjátok tudni, meg is tettük-e ezeket.

  Áprilisban több hatalmas jégtömb is leszakadt a délkelet Izlandon lévő Breiðamerkurjökull gleccserről, amik hatalmas hullámokat váltottak ki. A turisták konkrétan az életükért futottak a nehéz, sziklás terepen.

   (BBC)

Rovatok