Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • (Nyugi, nem lesz semmi spoiler.)

  Még ki se hűlt a Trónok harca korábbi részében elől felejtett kávéspohár, amivel kissé túlzó módon hetekig tele volt a világsajtó, máris itt az újabb ugyanolyan bénaság a sorozat legutolsó részéből: ezúttal egy vizespalack maradt benne a világ jelenleg legnézettebb sorozatának kábé ötven ember által leokézott epizódjában.

  Ami igazából nem is olyan meglepő: a kávéspohárról szóló cikkünkben is azt mondták a szakértők, megesik, hogy a színészek olyan helyekre teszik a személyes holmijaikat, amiről azt mondják nekik, nem fog látszani a felvételen. És ha ezek szerint a Trónok harcát olyan iszonyú gondos és profi alkotók készítik, akik szerint ez egy tök jó megoldás a kávé meg a víz tárolására,

  hát csak tedd le a kezed ügyébe, nehogy már ki kelljen menned a díszletből, érted, mi a legrosszabb, ami történhet?!,

  akkor tök evidens, hogy ebbe újra meg újra belefutnak. Mondjuk azt meg kell hagyni, ez a palack azért sokkal kevésbé látványos, mint a múltkor a kép közepén álló pohár. Viszont felmerül a kérdés: a hatalmas palástokkal érkező színészek ruhái mögött hány teljes dupla sajtburger menü lehet vajon bekészítve diétás kólával és még meleg almás pitével?

 • Roiland, a sorozat egyik készítője először elmondta, hogy Kanye mekkora generációs zseni, és ha az összes ötletét meg tudná valósítani, ő lehetne az Elon Musk 2.0. Mire Harmon (a másik készítő) azt reagálta, hogy

  itt most helyben bejelenti, hogy a már berendelt 70 epizód egyikét ezer örömmel Westnek adják.

  Az garantáltan az egész sorozat legszürreálisabb része lenne.

  (CNN)

 • Gyerekkoromban sokat fürödtem a Körösökön, és anyám mindig óva intett, vigyázzak, ez folyóvíz, bármikor kialakulhat benne örvény, pláne, amikor a Fehér és a Fekete (mármint Körösök) összefolyásánál voltunk kinn. Ki is alakult bennem a pavlovi reflex, hogy folyóvíz=örvényveszély, meg hát aztán fizikából is valami olyasmit tanultunk, hogy a folyadékok vagy a gázok áramlása hozza, hozhatja létre az örvényt, és valahogy az áramlást is a folyóvízhez kötöttem (meg hát tópartokon nem is nagyon jártam).

  Erre most kapom ezt a fotót kedves olvasónktól, a már több drónfelvételével meglepő Fényes Lórándtól. Márpedig ez nem folyóvíz, hanem maga a Balaton, méghozzá a balatonalmádi kikötő térsége. Elnézve a méretarányt, hogy mekkora a kikötő és mekkorák a vitorlások, elég méretes kis örvénynek sikerült megszületnie a Balatonban (ahol persze szintén van áramlás, akár csak egy hajó elindulásától is, szóval nem mondom, hogy ez természeti csoda lenne, egyszerűen csak szép).

 • Életemben nem hallottam még olyat, hogy egy öltöző díjat nyerjen, meg amúgy is, megvan a véleményem az ilyen-olyan díjakról. Mégis szívből örülök, hogy Hevesi Annabella és Bella Gábor, vagyis az IO Line and Round első helyezést ért el az A'Design Awardon, belsőépítészeti kategóriában, mert így legalább bemutathatom a munkájukat, ami tényleg nagyon frankón sikerült.

  A Sopron Basket, sokszoros magyar bajnok és Euroliga ezüstérmes női kosárlabda-csapat számára tervezett öltöző annyira letisztult lett, hogy némelyik fotó elsőre renderelt látványtervnek tűnik.

  A legklasszabb a köralakú rész a névre szóló szekrényekkel, és az ülőrészekből kihúzható fiókokkal. De nagyon mutatós a kis előadóterem is, a taktikai megbeszélésekhez.

  Még több fotó, videó és információ a tervezők Behance-oldalán.

Rovatok