Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Doug Nelson és családja békésen horgászott a massachusettsi Cape Codban, éppen kapásuk is volt, amikor egyszer csak felbukkant egy nagy fehér cápa a víz alól, és lekapta az éppen kifogott halukat a horogról. 

  "Nagyon megijedtünk tőle" - mondta Doug Nelson a helyi tévének.

  A nagy ijedség ellenére sikerült levideóznia a halrablást és feltenni a Youtube-ra. A felvételen látszik, ahogy Nelsonék éppen húzzák ki a zsákmányt, amikor hirtelen kiugrik a vízből a cápa és kevesebb mint egy másodperc alatt ellopja a halat.

   

  Carcharodon carcharias

  A fehér cápát úgy is nevezik, hogy "fehér halál", mivel ez az emberre legveszélyesebb cápafaj. Ragadozó életmódja van, a legnagyobbak hossza meghaladhatja a hat métert, testtömegük elérheti a két tonnát. Az átlagos fehér cápa is legalább 4-5 méter hosszú, testtömege 520-770 kilogramm.

  (MTI, ABC News)

 • Július 22-én lett hatéves II. Erzsébet királynő dédunokája, ennek alkalmából három friss képet tett közzé a királyi család hivatalos instája. A képeket már hagyományosan a hobbifotós Katalin hercegné készítette a kedvenc angol focimezében boldogan vigyorgó szülinapos Őfelségéről.

  György herceg 2013-ban jött világra Vilmos herceg elsőszülöttjeként, így ő a harmadik trónörökös az édesapja és a nagyapja után.

  Jöjjön a 3 cukiság kép:

 • Mi most hármat mutatunk, azzal internetet még azért nem lehet rekeszteni, de munkaidőt már elég hatékonyan.

 • A TF-19 WASP nevű szerszám most került piacra, 1500 dollárért mérik (435 ezer forint), és pirotechnikai show-khoz, vagy nehezen elérhető helyek jégtelenítéséhez ajánlják. Persze, sima ügy, hát kinek jutna eszébe bármi másra használni egy távirányítós repülő bigyót, ami 7-8 méteres lángcsóvát tud lövellni, és egy tankolás bő másfél percig ki is tart neki?

  (via Tech Times)

Rovatok