Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Nagy hagyománya van Magyarországon az átadásoknak és az avatásoknak. A mostani szombat sem lehetett ebből kivétel, hiszen mindig van mit felszentelni.

  Vigh László, Zalaegerszeg fideszes országgyűlési képviselője megtette, amit meg kellett tennie:

  felavatott egy földutat. 

  Ezt itt:

  Vigh szerint ez egy átkötő út Nagylengyel és Milejszeg között, de ezt még a legnagyobb jóindulattal sem lehet másnak nevezni, mint egy földút. 

  Amit aztán annak rendje és módja szerint szépen meg is szenteltek.

  Azt pedig a 444 szúrta ki a Közbeszerzési Értesítőben, hogy

  mindez 33 150 370 forintba került.

  sdfsdf

 • De nem rám haragudjon, hanem az Országos Meteorológiai Szolgálatra, ami azzal ijesztget, hogy a jövő hét közepén érkező hidegfront után akár 1-3 fokig is lehűlhet a levegő, sőt,

  a szélvédett, hidegre érzékeny területeken ennél jóval hidegebb is lehet, akár talajmenti fagy is előfordulhat.

 • Hatvan százalékkal több ember választja a buszt az autója helyett a franciaországi Dunkirk városában egy átlagos hétköznapon, mióta tavaly szeptemberben ingyenessé tették a tömegközlekedést.

  Hétvégén ez a szám még nagyobb, az egy évvel ezelőtti számokhoz képest

  kétszer annyi ember hagyja a garázsban a kocsiját, és száll inkább buszra, hogy eljusson A-ból B-be.

  Egy felmérés szerint 48 százalékuk ezt rendszeresen teszi. A megkérdezettek öt százaléka pedig még a saját kocsiját is eladta, vagy nem vett egy másikat.

  A közel kilencvenezres lakosú Dunkirkben negyven százalékkal több buszt állítottak forgalomba az elmúlt egy évben, az útvonalakat meghosszabbították, írja a Népszava.

  Nem Dunkirk az egyetlen város, ahol így népszerűsítik a tömegközlekedést az autók helyett: az észtországi Tallinban már 2013 óta nem kell fizetni érte. (via)

Rovatok