Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Joe Biden hivatali eskütétele után fellépő Garth Brooks countrysztár egyszerű, de sokat mondó véleményének adott hangot, miközben felsietett a beiktatás helyszínére, hogy elénekelje az Amazing Grace című dalt. 

  Nem is kell leírni, mit mondott, mivel nemzetközileg ismert kifejezést használt Mike Pence immár volt alelnökre. 

 • Napra pontosan két éve, 2019. január 20-án érkezett a gyászhír: életének 75. évében, hosszú betegség után budapesti otthonában elhunyt Andy Vajna, a magyar és a nemzetközi filmipar meghatározó alakja, filmproducer, a nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos – írja a Blikk.

  Özvegye, Vajna Tímea azóta is nehezen dolgozza fel férje elvesztését, és a mai napig mélyen emlékezik rá. Fájdalmát Instagram sztorijában osztotta meg követőivel, ahol azt írta, férjével igazi lelki társak voltak. Noha a jelek szerint már megtalálta a boldogságot.

 • A Kormányhivatal szerint a Meseország mindenkié című könyv kiadója megtévesztette azzal a vásárlókat, hogy a kötet borítójáról lemaradt:

   a „hagyományos nemi szerepektől eltérő viselkedésminták” jelennek meg.

  A Labrisz Leszbikus Egyesület, a Háttér Társaság és a Budapest Pride erre válaszul megkérte követőit, hogy jelentsék a Kormányhivatalnál azokat a meséket, melyek eltérnek attól, amelyek nem a kormány által elismert családmodellt jelenítik meg. Közleményükben azt írják:

  Fájlalod, hogy Vukot Karak nevelte fel, és nem figyelmeztettek arról, hogy nem lesz az életében erős anyaszerep? Megdöbbent, hogy előzetes tájékoztatás nélkül kellett végignézned, ahogyan Szimbának két férfi, Timon és Pumba nyújt biztonságos családi hátteret? Felháborít, hogy Csipkerózsika egy olyan szerető háztartásban nőtt fel, amit három nő teremtett meg? Esetleg egy másik mese csapta ki nálad a biztosítékot? Akkor eljött a te időd! Fordulj a fogyasztóvédelemhez!

 • A Capitoliumban történt zavargások miatt fokozott katonai jelenlétet rendeltek el Washingtonban. A beiktatás napja előtt 25 ezer Nemzeti Gárda tagot helyeztek át a fővárosba, ami körülbelül duplája az Afganisztánban és Irakban lévő katonák számának.

  A beiktatás egyik fellépője, Jennifer Lopez, ahogy megérkezett kedden, rögtön kapott az alkalmon, és szelfizett egyet néhány katonával. A szelfit Twitteren és Instagramon is megosztotta.

  Micsoda megtiszteltetés néhány pillanatot eltölteni ezekkel a bátor férfiakkal és nőkkel. Köszönöm a szolgálatukat és az áldozatukat. Tisztellek titeket ma és minden nap. Holnap nektek énekelek és minden amerikainak

  – írta a poszthoz.

Rovatok