Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Egészen bravúros kormányinfón van túl Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter. Sok mindent ki lehet emelni (ahogy meg is tettük ebben és ebben a cikkünkben) Gulyás mondatai közül, de kétségtelenül a legerősebb az az állítása volt, hogy a nem lehet alkoholt fogyasztani és árusítani magyar focimeccseken, ami ilyen formában egész egyszerűen nem igaz. Olyannyira nem, hogy a kormánypropaganda legalsó bugyrának számító Ripost 2019-ben az alábbi címmel közölt cikket június elején:

  Hihetetlen mennyiség, ennyi sört ittak meg idén a Fradi-szurkolók

  A cikkből kiderül, hogy az előző szezonban 119308 korsó sört adtak el a Groupama Arénában, ahol - ahogy a Ripost fogalmaz - 

  a 610 forintba kerülő alkoholos ital a felnőtt szurkolók kezében szinte alapkellék.

 • Detroit külvárosában egy férfi betért egy benzinkútra, hogy felfújja a kocsija kerekeit, de nem volt nála apró a pumpa üzemeltetéséhez, ezért beugrott a benzinkútra, hogy váltson némi pénzt, ha pedig már ott járt, kért egy kaparós sorsjegyet is.

  Egy tízdolláros szelvényt kért, de húsz dollár értékűt kapott helyette. „Az eladó véletlenül egy húszdolláros sorsjegyet adott. Felajánlotta, hogy visszaváltja, de valami azt súgta nekem, hogy inkább tartsam meg. Annyira örülök, hogy így tettem" - mondta a későbbi nyertes 57 éves férfi, akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra.

  A férfi elvitte a főnyereményt, ami kétmillió dollár (kb. 619 millió forint). A sorsjegyből egyébként összesen három olyan készült, amivel kétmilliót lehet nyerni, a michigani férfi vitte el az első ilyen szelvényt.

  A férfi egyébként úgy döntött, hogy egyben kéri a nyereményt, így 1,3 millió dollárt kap kézhez. A kétmilliót akkor kaphatta volna meg, ha sok évre lebontva kér havi apanázst.

  (Wilx)

 • Marcus Rashford azzal érdemelte ki a University of Manchester elismerését, hogy szívós médiakampányával kilobbizta a brit kormánynál, hogy a nyári szünet alatt is ingyen ebédhez juthasson 1,3 millió rászoruló iskolás, írja a BBC

  Rashford még csak 22 éves, ilyen fiatalon még senki sem kapta meg ezt az elismerést. 

  Rashford előtt a MU legendás edzője, Sir Alex Ferguson, és a klub egykori játékosa, Sir Bobby Charlton kapott díszdoktori címet a város egyetemétől.

  Még sok tennivalónk van a gyermekszegénység elleni harcban, de egy ehhez hasonló elismerés azt mutatja, hogy irányba haladunk, és ez sokat jelent.

  - nyilatkozta Rashford a cím odaítélése után. 

 • A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai kapcsolták le még július 14-én éjjel az M7-es egyik pihenőhelyén a posztban látható teherautót, ami tényleg kapitális fogás az utainkon közlekedő őrült vontatmányok kategóriájában.

  Az egy dolog, hogy egy teherautó vitt egy másik teherautót, amire rápakoltak egy pickupot, amit néhány gumiabronccsal bakoltak alá, az egészet pedig szakszerűtlenül rögzítették.

  A rendőrség leírása alapján a következő problémák voltak még:

  • a tehergépjárművön levő Z jelű rendszám nem a forgalmi engedélyben szereplő gépjárműhöz tartozott,
  • érvényes menetlevéllel nem rendelkezett,
  • a sofőr a fuvarozáshoz szükséges hatósági okmányokkal sem rendelkezett,
  • a szállított rakományok rögzítése nem volt megfelelő,
  • a tachográf adatok alapján a megengedett sebességet is túllépte.

  "A rendőrök a járműszerelvény hatósági jelzéseit és a forgalmi engedélyét a helyszínen elvették, a sofőr ellen pedig az elkövetett jogsértések miatt szabálysértési és büntető feljelentést tettek" - zárja a közleményt a rendőrség.

  A posztunk megjelenése után egy olvasónktól kaptunk még képeket a szörnyszülöttről, így nappali fény mellett is meg lehet csodálni, hogy milyen jól sikerült.

Rovatok