Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Detroit külvárosában egy férfi betért egy benzinkútra, hogy felfújja a kocsija kerekeit, de nem volt nála apró a pumpa üzemeltetéséhez, ezért beugrott a benzinkútra, hogy váltson némi pénzt, ha pedig már ott járt, kért egy kaparós sorsjegyet is.

  Egy tízdolláros szelvényt kért, de húsz dollár értékűt kapott helyette. „Az eladó véletlenül egy húszdolláros sorsjegyet adott. Felajánlotta, hogy visszaváltja, de valami azt súgta nekem, hogy inkább tartsam meg. Annyira örülök, hogy így tettem" - mondta a későbbi nyertes 57 éves férfi, akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra.

  A férfi elvitte a főnyereményt, ami kétmillió dollár (kb. 619 millió forint). A sorsjegyből egyébként összesen három olyan készült, amivel kétmilliót lehet nyerni, a michigani férfi vitte el az első ilyen szelvényt.

  A férfi egyébként úgy döntött, hogy egyben kéri a nyereményt, így 1,3 millió dollárt kap kézhez. A kétmilliót akkor kaphatta volna meg, ha sok évre lebontva kér havi apanázst.

  (Wilx)

 • Marcus Rashford azzal érdemelte ki a University of Manchester elismerését, hogy szívós médiakampányával kilobbizta a brit kormánynál, hogy a nyári szünet alatt is ingyen ebédhez juthasson 1,3 millió rászoruló iskolás, írja a BBC

  Rashford még csak 22 éves, ilyen fiatalon még senki sem kapta meg ezt az elismerést. 

  Rashford előtt a MU legendás edzője, Sir Alex Ferguson, és a klub egykori játékosa, Sir Bobby Charlton kapott díszdoktori címet a város egyetemétől.

  Még sok tennivalónk van a gyermekszegénység elleni harcban, de egy ehhez hasonló elismerés azt mutatja, hogy irányba haladunk, és ez sokat jelent.

  - nyilatkozta Rashford a cím odaítélése után. 

 • A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai kapcsolták le még július 14-én éjjel az M7-es egyik pihenőhelyén a posztban látható teherautót, ami tényleg kapitális fogás az utainkon közlekedő őrült vontatmányok kategóriájában.

  Az egy dolog, hogy egy teherautó vitt egy másik teherautót, amire rápakoltak egy pickupot, amit néhány gumiabronccsal bakoltak alá, az egészet pedig szakszerűtlenül rögzítették.

  A rendőrség leírása alapján a következő problémák voltak még:

  • a tehergépjárművön levő Z jelű rendszám nem a forgalmi engedélyben szereplő gépjárműhöz tartozott,
  • érvényes menetlevéllel nem rendelkezett,
  • a sofőr a fuvarozáshoz szükséges hatósági okmányokkal sem rendelkezett,
  • a szállított rakományok rögzítése nem volt megfelelő,
  • a tachográf adatok alapján a megengedett sebességet is túllépte.

  "A rendőrök a járműszerelvény hatósági jelzéseit és a forgalmi engedélyét a helyszínen elvették, a sofőr ellen pedig az elkövetett jogsértések miatt szabálysértési és büntető feljelentést tettek" - zárja a közleményt a rendőrség.

  A posztunk megjelenése után egy olvasónktól kaptunk még képeket a szörnyszülöttről, így nappali fény mellett is meg lehet csodálni, hogy milyen jól sikerült.

 • A Burger King néhány éttermében (Miamiban, New Yorkban, Austinban, Portlandben és Los Angelesben) bevezetett egy újfajta szendvicset, aminek Reduced Methane Emissions Beef Whopper (csökkentett metánkibocsátású marha Whopper) a neve, és az a lényege, hogy olyan marhákból készül a benne lévő húspogácsa, amelyek kevesebb metánt eresztenek ki magukból, vagyis kevesebbet finganak böfögnek, mint az átlagos marhák.

  Az állatok étrendjét a levágásuk előtti utolsó négy hónapban napi 100 gramm citromfűvel egészítik ki, ez pedig a napi metánkieresztésüket nagyjából 33 százalékkal csökkenti.

  Az állattartásból származik az üvegházhatású gázok nagyjából 3-4 százaléka, a Burger King azt reméli, ha kicsivel is, de az új szendvicsnek köszönhetően tudják majd csökkenteni ezt a mennyiséget.

  A szendvicset ezzel a pusztító dallal mutatták be.

  Frissítés: A poszt előző verziójában tévesen azt írtuk, hogy a tehenek finganak, ezzel szemben a valóság az, hogy böfögnek.

  (Time)

Rovatok