Index Vakbarát Hírportál

6-5-2-5-6-3-2: ezek nem a lottószámok, hanem egy baseballjáték

2017. augusztus 23., szerda 10:33

25 másodperc egy baseballmeccsen, pontosabban egy baseballjátéknak rettenetesen hosszú idő, elég csak arra gondolni, hogy a hazafutás új csúcsa például már 14 másodperc alatt van. Ha 14 másodperc elég arra, hogy valaki körbefusson a négy bázison, mire lehet elég 25 másodperc? Például erre a 6-5-2-5-6-3-2-es játékra a Seattle Mariners és az Atlanta Braves kedd esti meccsén.

De hogy mit is jelent ez az egész számsor? Mondjuk is.

Lényegében a labda útját jelenti onnantól kezdve, hogy az Atlanta-játékos Ender Inciarte elütötte azt. Amikor ezt megtette, az Atlanta már elfoglalta az első és a második bázisokat két kiejtett játékos után, vagyis a Seattle-től csak annyi kellett, hogy a három atlantai közül egyvalakit kiejtsenek, hogy vége legyen az inningnek.

Az elütött labdát a shortstop Jean Segura kapta el, ő a számsorban a 6-os. Egyből dobta is a hármas bázisra, hogy elzárja az utat a hármas bázisról már továbbfutó Ozzie Albies mögött, aki ment tovább a hazai bázis felé. Papíron innen neki is ki kellett volna esnie, hiszen két bázist védő seattle-i közé szorult, csakhogy a harmadik bázison álló Kyle Seagernek (5) sikerült elejtenie az őt fejen találó labdát, ami a catcher Mike Zunino (2) dobott neki vissza. Itt járunk a számsor első felénél, ez volt a 6-5-2-5-ös rész.

Mivel a Seattle elég sokat szerencsétlenkedett, Segurának be kellett segítenie a harmadik bázisnál, a papíron az első bázist őrző Yonder Alonsónak (3) pedig a hazai bázisra kellett átmozognia, de az ő játékba avatkozásukkal sem sikerült kiejteni a végül pontot szerző Albiest.

De még maradt két kiejthető Atlanta-játékos, szóval Alonso kezében a labdával megindult az egyes és kettes bázisok közé szorult Inciarte felé, hogy aztán végül egy váratlan fordulattal ne is őt, hanem az eredetileg az első bázisról induló Lane Adamst ejtse ki Zunino segítségével.

Végül az Atlanta nyert 4-0-ra, vagyis nem számított, hogy ennél a szerencsétlenkedésnél elhúztak 3-0-ra, a Seattle pont nélkül maradt.

Rovatok