Index Vakbarát Hírportál

Mind a hat magyar női pingpongos főtáblás a budapesti vb-n

2019. április 22., hétfő 17:15

A budapesti asztalitenisz-világbajnokságon tíz magyar játékos lesz egyesben a 128-as főtáblán. A nőknél mind a hat pingpongos, a férfiaknál hatból négyen játszanak majd a legjobb 64-be jutásért.

 A férfiaknál mind a hat magyar induló játszott a selejtezőben, Majoros Bence, Ecseki Nándor, Lakatos Tamás és Szudi Ádám továbbjutott, míg Juhász Patrik és András Csaba kiesett, mert másodikok lettek csoportjukban.

A nőknél Póta Georgina 27., Pergel Szandra 47., Madarász Dóra pedig 53. kiemeltként már főtáblás volt, így csak három magyarnak kellett játszania a selejtezőben.  Bálint Bernadett simán, négy szettben hozta a meccsét a svájci Celine Reust ellen. Fehér Orsolya és Hartbrich Leonie viszont nagy küzdelemben jutott túl a náluk jobban jegyzett ellenfeleken. Fehér hat szettben verte az ausztrál Melissa Tappert, míg Hartbrich az iráni Masid Asztari még ennél is kiélezettebb meccset játszott. A magyar játékos 3-2-ről fordítva nyert 4-3-ra.

A férfi párosok 64-es főtábláján három magyar egység lesz, az Ecseki, Szudi páros kiemeltként már eleve helyet kapott, hétfőn pedig a Lakatos, Majoros és a Juhász, András is csatlakozott hozzájuk a sikeres selejtezők után.

A nőknél Póta Georgina a svéd Eckholmmal főtáblás, ahogy a Madarász, Pergel páros is a legjobb 64 tagja. Bálint Bernadettnek és Nagy Mercédsznek viszont nem sikerült a selejtező.

Párosban elkezdődtek a főtáblás küzdelmek is. Vegyesben két fordulót is lebonyolítottak, a Majoros, Bálint és a Szudi, Pergel kettős sikerrel vette az elsőt, az Ecseki, Madarász duó viszont elvérzett a kínai szuperduóval, az egyesben egyformán világelső Fan Csen-tunggal és Ting Ninggel szemben. A 16 közé aztán már csak Szudiék tudtak bejutni, akik négy szettben legyőztek egy amerikai vetélytársat, Majorosék számára viszont véget ért a menetelés, öt szettben kikaptak a nyolcadik helyen kiemelt hongkongi kettőstől. Szudi és Pergel szerdán délelőtt folytatja szereplését, a vegyes páros nyolcaddöntőjében a második helyen kiemelt, címvédő japán Josimura Maharu, Isikava Kaszumi kettős lesz az ellenfelük.

Az egynemű párosoknál három magyar duó maradt állva a nyitókör után: Póta Georgina és a svéd Matilda Ekholm egy szingapúri kettőst vert meg, Madarász Dóra és Pergel Szandra pedig egy észt, osztrák duót. Ecseki Nándor és Szudi Ádám egy argentin riválist búcsúztatott. Mindhárom páros kedden folytatja szereplését a legjobb 32 között.

Eredmények, selejtező:
férfi egyes:

női egyes:

férfi páros:
    2. forduló (a 64-es főtáblára jutásért):

A győztesek feljutottak a 64-es főtáblára.

Rovatok