Index Vakbarát Hírportál

Sokkoló gázolás történt a kerékpár-vb-n

2017.09.23. 17:06

Kísérőautó sodort el egy finn versenyzőt az országúti kerékpáros világbajnokság, pénteki U23-as mezőnyversenyén. Joni Kanerva sérülései miatt kórházba került. 

Az utóbbi években megszaporodtak azok a balesetek, amelyet a kísérőautók és -motorok okoztak a versenyeken. Hiába történtek lépések, néhány helyen csökkentették a mezőnyben manőverező kísérők számát, egyelőre nem lettek biztonságosabbak a versenyek.

A bergeni világbajnokságon sem voltak elég körültekintőek a kísérőautók vezetői. Az egyik kocsi a mechanikai problémája miatt megálló versenyzőjéhez húzódott le az út szélére. A mögötte jövő autós pedig megpróbálta kikerülni. Az ezt vezető sofőr azonban nem vette észre a balról érkező, éppen előzni próbáló Kanervát.

A finn bringás kapott egy jó nagy lökést oldalról, bukott, és a pályát szegélyező kordonnak is nekicsapódott a nézők legnagyobb rémületére. Kanervának eltört a kulcscsontja, több bordája megrepedt. A finn szövetség képviselője, Suomen Pyöräilyunioni Facebook-oldalán azt közölte, a kórházba szállított Kanerva stabil állapotban van. A baleset miatt a rendőrség is vizsgálatot indított.



Rovatok