Index Vakbarát Hírportál

Räikkönen: Néha fájdalmas

2015. november 26., csütörtök 08:00

Nem ez Kimi Räikkönen élete szezonja, ezt már megbeszéltük párszor, sőt, okot is találtunk rá, hogy ennek ellenére miért kell ő a Ferrarinak. Ezúttal ő maga is elismerte, hogy 2015-ben nem váltotta meg a világot, ám állítja, a helyzet nem olyan rossz, mint amilyennek látszik.

"Sok szempontból jobb ez az év, (mint a tavalyi) de az eredmények még mindig nem az igaziak. Ennek több oka is van. Mint csapat, erősödtünk, tavaly kínlódtunk, mert lassúak voltunk. Most a sebességünk megvan, de az eredmények nem ezt mutatják. Biztosan jó irányba haladunk, de néha így is fájdalmas a helyzet. Az F1 persze már csak ilyen. Hibázol, megfizetsz érte. Voltam már hasonló helyzetben, biztos vagyok benne, hogy tudunk rajta javítani. Jövőre jobban felkészülünk, illetve jobb döntéseket hozunk, és az eredményeink is jobbak lesznek" - elemezte a helyzetét az Autosportnak.

A finnek nem volt szerencséje a kocsijával, többször tönkre ment alatta a Ferrari, hibáztak a kerékcseréjénél is, de neki is volt több ütközése, főleg az utóbbi versenyeken. Mindez viszont lényegtelen.

"Nem fejeztünk be elég versenyt, hibáztunk, én is meg az autóval is voltak gondok. Tök mindegy, kinek a hibája volt, minimalizálnunk kell ezeket a hibákat. Gyorsak vagyunk, ha jönnek az eredmények is, megkapjuk, amit érdemlünk. Egyszerűen túl sok dolog nem ment terv szerint idén, ám nem kell sokat takarítanunk, hogy rendbe tegyük a dolgokat."



Rovatok