Index Vakbarát Hírportál

Bárkit verne az Eb hajválogatottja

2012. július 6., péntek 09:03 | aznap frissítve

Van, aki így nézett ki, de megjött az esze. Van, aki most néz ki így, de talán megjön majd az esze. Olyan is van, aki egyáltalán nem néz ki hülyén, de mindenképpen az Európa-bajnokság hajválogatottjában a helye.

Mivel itt elsősorban nem a lehető legütősebb taktikát próbáltuk meg mágnestáblára vetni, kicsit szedett-vedett lett a felállás. A válogatott legnagyobb része támadó szellemű játékos, de azért kapus, meg védő is akad. Annyira talán nem kapnának ki, ha így kéne őket pályára küldeni.

Buffon, Ramos, Piqué, Coentrao, Toivonen, Fabregas, Jiracek, Pirlo, Szamarasz, Balotelli, Ibrahimovic

Buffon, Olaszország

Az olaszok kapusa nem csak haja alapján férne be egy ilyen válogatottba. Ő azok közé tartozik, akikek bármilyen frizurája is van, mindig jól áll.  Volt már hosszabb, rövidebb, de sosem kapott el minket görcsös röhögés az új séró láttán. Olasz, tudja, hogy kell kinézni.

Sergio Ramos, Spanyolország

A Real Madrid védője mindig is hosszú hajjal, fején azzal a bizonyos cipőfűzős megoldással  keserítette meg a csatárok életét, de az Eb-re valamiért stílust váltott. Ha babonából, jól tette, mert az első pár meccset kivéve kiválóan játszott, megnyerték a tornát.

Piqué, Spanyolország

Ez még a manchesteri időkből származik.  Ha Shakira látná, nem biztos, hogy gyereket szülne neki.

Coentrao, Portrugália

Egy árnyalatnyival kellene csak hülyébb frizura neki, és máris tipikus focistahaja lenne. Így azonban kicsit több.

Toivonen, Svédország

A svédnek, aki finn, szőke haja van, de ábrázata kellően bugyuta ahhoz, hogy ne legyen az a tipikus viking-kinézetű, legyőzhetetlen hős. Inkább valami izlandi művészfilmben tudjuk elképzelni, ahogy másfél órán keresztül ül a kocsmában és örökös balszerencséjén búslakodik.

Fabregas, Spanyolország

Erre a képre tényleg nem lehet semmit mást mondani, csak azt: mindenki volt fiatal.

Jiracek, Csehország

Az Eb-k történetének negyedik leggyorsabb góllövőjére szemből nézve azt is nyugodtan rá lehet mondani, hogy itt már egy olló sem segítene, de azért mégis. Plasztikai sebész persze sürgősebb lenne.

Pirlo, Olaszország

Ezt a hajszerkezetet senki másnak nem bocsátanánk meg, neki viszont szabad. Igazából jól is áll, el sem tudnánk képzelni máshogy.

Szamarasz, Görögország

Róla kétféle kép szokott készülni: az egyiken mint egy görög isten, a másikon mint egy idióta. Itt most az előbbi látható.

Balotelli, Olaszország

Az egyszerre faragatlan bunkó és született zseni, akinek a frizurájáról még baseball-sapkát is csináltak (3. kép). Nem a legeredetibb ez a punkos séró, de a három hét alatt annyira összefonódott a nevével, annyira beleégett az agyunkba, hogy máshogy már el sem tudnánk őt képzelni. Maradjon csak így.

Ibrahimovic, Svédország

Korábban - Ramoshoz hasonlóan - ő is összekötötte, aztán kb. egy éve váltott, copfban kezdte hordani. Az első ilyen kép sokként érte a futballszerető társadalmat, azóta viszont sikerült megszokni.

Rovatok