Index Vakbarát Hírportál

Hogy ne rúgjunk büntetőket

2013. július 1., hétfő 13:47

A Konföderációs Kupa bronzmeccsén hiába esett négy gól a rendes játékidőben, végül tizenegyesek kellettek ahhoz, hogy eldőljön a harmadik hely sorsa Uruguay és Olaszország között. Az olasz válogatott sorban második mérkőzésén került büntetőpárbajba, a spanyolok elleni elődöntővel ellentétben ezt megnyerték, de kellett, hogy az uruguayi játékosok közül hárman is pocsékul rúgják a tizenegyest. Végül az utolsó, tizedik büntetőt már le sem kellett rúgniuk az olaszoknak.

Uruguay vs Italy 2-2 All Goals & Penalty Shootout 2-3 Confederations Cup 2013

Az olaszoknál az az Aquilani nyitotta a sort, aki a spanyolok ellen is berúgta a büntetőt, mellette El Shaarawy és Giacchierini sem hibázott, míg az uruguayiaknál csak Edinson Cavani és Luis Suarez volt eredményes.

Diego Forlan a brazilok után Olaszország ellen sem tudta berúgni, ám míg Julio Cesarnak nagyon kellett nyújtózkodnia az elődöntőben, addig Gianluigi Buffont szinte telibe lőtte a 34 éves csatár.

Az egyetlen olasz hibánál (2–2-es állásnál) Fernando Muslerától bravúros mozdulat kellett, hogy kivédje Mattia de Sciglio lövését, az utolsó két urugayi büntető még rosszabbra sikeredett, mint Forlan próbálkozása. Buffon mindkettőnél érezte az irányt, de Martin Caseres a bal, Walter Gargano pedig a jobb alsót vette célba nagyon gyenge lövéssel, gurítással. A kaput ugyan eltalálták, de mindkét labdát simán fogta a világklasszis kapus, így Buffon azok után, hogy hétből csak egyszer mozdult jó irányba Spanyolország ellen, most hármat is hárítani tudott.

A büntetőpárbajt 3-2-ra nyerték az olaszok, ezzel ők végeztek a Konföderációs Kupa harmadik helyén.

Rovatok