Index Vakbarát Hírportál

Három évig húzta az NB I.-ben a Puskás Akadémia

2016. április 30., szombat 19:08

A Vasas győzelme kiejtette a felcsúti csapatot, ahol három év alatt stadion épült, és válogatott játékosok fordultak meg. Rekordbajnok a Fradi.

A kaotikus felvezetés után a Vasas az MTK ellen Dunaújvárosban, a Puskás Akadémia hazai pályán a Honvéd ellen próbált bennmaradni az NB I.-ben.

A forduló előtt a Vasas állt egy ponttal előrébb, de a felcsúti Puskás Akadémia elég hamar előnybe került a meccsén: a 20. percben elaludt a Honvéd-védelem, Bacselics pedig egy kiugratás után megszerezte a vezetést a hazaiaknak. 

Tíz perccel később jött a második felcsúti gól: egy szöglet után lepattant a labda Tar Zsolt elé, aki kapásból bevágta a léc alá. Szép megmozdulás volt, de a honvédosok ezúttal sem álltak a helyzet magaslatán. Berágtak rájuk a szurkolóik is, zúgott a felcsúti stadion attól, hogy bundát skandáltak.

Ezalatt a Vasas csak szenvedett az MTK ellen, lement úgy egy félidő a dunaújvárosi meccsen, hogy igazából nagyon komoly lehetőség nem volt, elég unalmas volt a játék. A lelátón ott volt Deutsch Tamás is, ő azt mondta az Indexnek, hogy MTK-kiütést vár, és a helyszínen nézte meg a meccset Bernd Storck szövetségi kapitány is, ő viszont nem akarta elárulni, hogy kit akart megnézni. 

Nagyon sokáig nem változott a helyzet, a Puskás Akadémia simán tartotta kétgólos előnyét, és akár többet is lőhetett volna, miközben a Vasas birkózott MTK-val. Aztán a 68. percben minden megváltozott, mert a vasasos Vida úgy negyven méterről, az oldalvonal mellől középre ívelte a labdát, az MTK-kapusa erre nem számított, a labda pedig behullott a kapuba. A szezon egyik legnagyobb potyája volt. 

Innentől aztán teljesen mindegy volt, hogy mi történik a másik meccsen, mert egy Vasas-győzelem azt jelentette volna, hogy bennmaradnak az élvonalban. És ezt a 91. percben egy szélen vezetett támadás után be is biztosították: Pavlov kicselezte a védőket, majd a rövidbe vágta a labdát.

A Vasas 2-0-val bennmaradt, közben Felcsúton szépített a Honvéd, a vége 2-1-es Puskás Akadémia-győzelem lett, a felcsútiakat nem túlzottan kedvelő Honvéd-szurkolók örömünnepet csaptak a Pancho Arénában. 

A felcsúti csapat három idény után hullott ki az első osztályból, hetekkel azután, hogy szezon közben váltottak edzőt: a horvát Robert Jarnit Szíjjártó István váltotta. Egy darabig el is mozdultak a kiesőzónából, de pont az utolsó fordulóban csúsztak oda vissza. 

A Puskás Akadémia 2013-ban jutott fel az NB II.-ből Benczés Miklóssal és, első szezonjában a 14. helyen végzett a bajnokságban, a másodikban már tizedikek voltak. Közben folyamatosan erősítették a keretüket, válogatott játékosok is érkeztek Felcsútra, és kaptak egy 3500-es stadiont. 

A mostani kieséssel viszont a játékosállomány szinte biztosan gyengülni fog, a válogatott alapember Fiola Attila például aligha marad az NB II.-re. 

A Puskás Akadémia mellett a Békéscsaba is kiesett egy idény után. A bajnok a Ferencváros lett, a Videotont és a DVSC-t előzték meg, és toronymagasan nyerték a bajnokságot, 21 ponttal előzték meg a másodikat, ez rekordnak számít a magyar élvonalban.

Puskás Akadémia FC - Budapest Honvéd 2-1 (2-0)

Felcsút, 3613 néző, v.: Iványi

gólszerzők: Bacelic-Grgic (20.), Tar (31.), illetve Bobál D. (90+1.)

sárga lap: Sallai (81.), Pogacsics (84.), illetve Ikenne-King (73.)

Puskás Akadémia:

Pogacsics - Pauljevic, Tar, Fiola, Nagy Zs. - Pekár, Polonkai (Márkvárt, 72.), Zsidai, Zsótér (K. Mészáros, 68.) - Bacelic-Grgic, Castillon (Sallai, 60.)

 Honvéd:

Horváth A. - Baráth (Botka, 62.), Bobál D., Kamber, Ikenne-King - Hidi, Nagy G., Vasiljevic - Holender (Kovács D., 79.), Youla (Constantinescu, a szünetben), Eppel

Rovatok