Index Vakbarát Hírportál

Ők már reménykedhetnek az Aranylabdában

2016. október 24., hétfő 12:18 | aznap frissítve

A megújult Aranylabda odaítélésének egyik újítása az is, hogy nem egyszerre, hanem a várakozásokat legjobban felcsigázva, a Twitteren szakaszosan hozzák nyilvánosságra azoknak a focistáknak a nevét, akik közül egy majd megnyeri a trófeát. 

Hétfőn kétóránként újabb öt névvel bővül a lista. Kora délután már tizenöt játékosról tudható, ki lesz ott. Hogy mi alapján kerülnek ki a nevek, egyelőre rejtély, első blikkre azt mondanánk, hogy a neveket ABC-sorrendben teszik közzé, de Ronaldo belezavart a teóriánkba.

A Bajnokok Ligája-győztes Real Madridot hat, a spanyol bajnok FC Barcelonát négy játékos képviseli. A német Bundesligában címvédő Bayern Münchenből négyen, az olasz bajnok Juventusból hárman, az angol Premier League-ben győztes Leicester City-ből ketten szerepelnek a jelöltek között, a francia bajnok Paris Saint-Germain együtteséből viszont senki nem került be, tette hozzá az MTI.

Az Európa-bajnok portugál válogatott tagjai közül Cristiano Ronaldo, Pepe és Rui Patrício szerepel a listán.A France Football idén már nem a FIFA-val együttműködve, hanem az 1956 és 2009 között megszokotthoz hasonlóan önállóan ítéli oda az év legjobbjának az Aranylabdát. A győztes nevét a francia szaklap december 13-i számában hozzák nyilvánosságra, a díjat pedig a január 9-én sorra kerülő gálán adják át.Az elismerést 2008 óta kizárólag Cristiano Ronaldo és Lionel Messi kapta meg, a portugál háromszor, az argentin pedig ötször.

A kora délutáni csoport:

A késő délutáni csoport:

Ezzel pedig teljes a lista:

Rovatok