Index Vakbarát Hírportál

Henrik Larsson fiát a pályán ütötték meg a huligánok

2016. november 21., hétfő 17:20

A svéd Helsingborg, ahol a volt Barca-játékos az edző, fia, Jordan Larsson pedig a középcsatár, osztályozót játszott a bentmaradásért a Halmstaddal vasárnap. Az első meccs 1-1 lett, így Larssonék kedvező helyzetből fogadhatták az ellenfelet a visszavágón. És még ott is jól álltak, a kis Larsson a 82. percben megszerezte nekik a vezetést.

Utána viszont beütött a krach: a 87.-ben büntetőből, a 90.-ben akcióból talált be Marcus Mathisen - nem is akárhogy - , a Halmstads fordított, és feljutott, a Helsingborg kiesett. 23 éve nem zuhantak ki, így az ultrák meglehetősen feldühödtek. Úgy egy tucatnyi, arcát sállal, fejét kapucnival eltakaró huligán bement a pályára a lefújás után, és arra kényszerítette Jordant, hogy vegye le a mezt. Olaszos tradíció ez, a nem vagy méltó a trikóra rigmus is bevett a Serie A-ban és alatta is, minden osztályban Olaszországban.

Ritkábban, de - úgy a 80-as évek óta - az is előfordul délen, hogy az ultrák fizikailag is bántalmazzák a futballistákat, mint kiderült, ez már Svédországban sem elképzelhetetlen: Larssont is megütötte az egyik huligán. Emiatt kapta fel a vizet, úgy kellett aztán lefognia az apjának, hogy ne menjen törleszteni.

Henrik Larsson azt mondta, megérti a dühös érzéseket, te ami történt, elfogadhatatlan és megengedhetetlen, reméli, mielőbb azonosítják a tetteseket.

Neki egyébként még egy évig van szerződése a klubnál, nem tudni, kitölti-e.

Rovatok