Index Vakbarát Hírportál

Csoda, amit senki se ért: él a BL-ben a Leicester

2017. február 22., szerda 23:17

BL-nyolcaddöntők első meccsén: Sevilla-Leicester City 2-1, Porto-Juventus 0-2.

A Leicester City otthon minden fronton elvérzett már, kiesett a Ligakupából, hétvégén az FA Kupából, a bajnokságban egy pontra van a kiesőzónától, szerdán Sevillában úgy lépett pályára, hogy ha valamit akar, ott, a BL-ben kell megtennie.

A meccs nem úgy nézett ki, hogy bármi közük is lenne a Bajnokok Ligájához. A Sevilla lefutballozta őket, a spanyolok már a 14. percben kristálytiszta büntetőt rúghattak, mikor Wes Morgan telibetalálta Correát.

Aki kiharcolta, viszont ki is hagyta: Correa még a kedden hibázó Falcaónál is rosszabbul rúgta, Schmeichel könnyedén magához húzta a labdát.

Tíz perc múlva viszont nem kellett 11-es, akcióból csinálta meg a Sevilla. Sarabia tökéletes beadást kapott, az ívelésnél csak az volt szebb, ahogy a hosszú kapufához bólintotta a labdát, ami be is pattant.

A szünetig még számtalan helyzete és lövése adódott a Sevillának, de az angolok valahogy kihúzták eggyel.

Utána a 60. perc környékén már 75 százalék körül járt a hazaiak labdabirtoklása, Vardyék csak rugdosták ki a labdákat a legkisebb elképzelés nélkül. A 62.-ben újabb szép gólt lőtt a Sevilla.

A januárban érkezett Jovetic remekül bement a tizenhatosra, önzőzés helyett visszagurított az érkező Correának, aki nem úgy lőtt, mint a büntetőnél, hanem a léc alá vágta a labdát, 2-0.

A játékot látva az volt a kérdés, mennyi lesz közte, amikor a Leicester végigvitte első és egyetlen ellentámadását. Két törzstag hozta össze a gólt, Drinkwater pontos labdáját Vardy közelről rúgta be. 

Sevilla vs Leicester 2-1

2-1, ami már a vendégeknek mutatkozik kedvezőnek, és mivel az utolsó 20 percet is kihúzták, hátrányban, de reális reményekkel fogadhatják a Sevillát a visszavágón.

A másik nyolcaddöntő-elsőmeccset egy kiállítás döntötte el: a portós Alex Telles a 25.-ben Cuadradót, a 27.-ben Lichtsteinert rúgta meg, két sárgával leküldte Felix Brych játékvezető. A brazilnak szerencséje sem volt, a lassításnál látszott, hogy Lichtsteiner belépett elé, persze ettől még jogos volt a sárga, így a piros is a portói védőnek.

Porto-Juventus 0-2

A Juventus a második félidőben újra a kétperces taktikát játszotta meg, Pjaca a 72., az exbarcás, szintén csere, Dani Alves a 74. percben lőtt szép gólt, és döntötte el ezzel valószínűleg a továbbjutást is. A visszavágó Torinóban lesz.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések:


FC Porto (portugál)-Juventus (olasz) 0-2 (0-0)
gólszerzők: Pjaca (72.), Alves (74.)
kiállítva: Telles (Porto, 27.)

Sevilla (spanyol)-Leicester City (angol) 2-1 (1-0)
gólszerzők: Sarabia (25.), Correa (62.), illetve Vardy (73.)

Rovatok