Index Vakbarát Hírportál

Balhé miatt csúszott a Lyon-Besiktas EL-meccs

2017. április 13., csütörtök 21:03 | aznap frissítve

El kellett halasztani a csütörtök esti Lyon-Besiktas Európa Liga-negyeddöntős meccset, mert dobálózás miatt a pályára menekültek a nézők. 

A vendégszurkolók kezdték el petárdázni a hazaiakat a felső karéjról, és a helyszíni képek alapján egy kisebb összecsapás is volt a drukkerek között. 

Nem sokkal később rohamrendőrök mentek be a pályára, de lement a szurkolókhoz a Lyon elnöke is, hogy megpróbálja nyugtatni a drukkereket. 

Már a mérkőzés előtt is állt a bál, ugyanis a vendégdrukkerek többször is balhéztak a városban, a rendőrökkel is összecsaptak. 

A mérkőzés végül csak 45 perces csúszással tudott elkezdődni, és az első félidőben vezetést szerzett a török csapat:  Ryan Babel talált be. Egészen a 83. percig kellett várni, amíg a hazaiak egyenlíteni tudtak, Corentin Tolisso szerezte a gólt. Sőt, két perccel később már a Lyon volt előnyben Jeremy Morel jegyezte a csapat második gólját. Sikerült megőrizni a vezetést a végéig, a Lyon 2-1-gyel utazik a visszavágóra. 

A három másik mérkőzés szerencsére incidens nélkül elkezdődött. Az Ajax hazai pályán verte 2-0-ra a német Schalkét, Davy Klaassen félidőnként lőtt egy-egy gólt, és ezzel a holland klub biztos előnyt szerzett a második meccsre. 

A Manchester United nagyon sokáig vezetett idegenben Mhitarjan góljával az Anderlecht ellen, de a belga csapat az utolsó percekben egyenlíteni tudott, ezzel 1-1 lett a vége. 

Elég mozgalmas lett a Celta Vigo-Genk, különösen az eleje. A vendégek vezetést szereztek Jean-Paul Boetius góljával a tizedik percben, de aztán a hazaiak nyolc perc alatt fordítani tudtak. Még a szünet előtt jött a harmadik Celta-gól, ám a második félidőben a Genk szépíteni tudott, így 3-2 lett a végeredmény.

Rovatok