Index Vakbarát Hírportál

A Real Madrid csak önmagát szúrhatja tökön

2017. május 21., vasárnap 15:19

A topbajnokságok már eldőltek, a spanyolban azonban még komoly izgalmak várhatóak vasárnap este nyolctól.

A listavezető Real Madrid és a Barcelona között ugyanis csak három pont a különbség, a Barca gólkülönbsége pedig sokkal jobb, mint ősi riválisáé, és az egymás elleni eredmények is nekik kedveznek (1-1, 2-3).

A Real Madrid ahhoz a Málagához megy, amelyik az előző öt meccséből négyet megnyert, háromszor gólt sem kapott. A Málaga ugyanakkor legutóbb 2012 decemberében győzte le a Realt (3-2), tavaly februárban döntetlen volt (1-1), és

most egy döntetlennel már a Real érne célba, és öt év után lehetne újra bajnok.

Cristiano Ronaldo ugyan két BL-t már nyert a Reallal, de még csak egyszeres spanyol bajnok. Ez este már megváltozhat.

A Real a Spanyol Kupából kiesett - a Celta Vigo ütötte el őket -, de még duplázhat, hiszen a Bajnokok Ligája döntőjében a Juventus az ellenfele június harmadikán.

A Barcelona az Alavessel játssza a kupadöntőt, az Eibar elleni utolsó bajnokin nagyjából csak az a kérdés, elérik-e a 120 gólos álomhatárt, amitől hat gólra vannak pillanatnyilag. A katalánoknak nem nagyon szokott akadályt jelenteni, ha ennyit kell lőni. Pláne hazai pályán.

2015-ben 118 gólnál álltak meg, 2013-ban 115-nél. Ha nyernek, és a Real veszít, a Barcelona hat év alatt az ötödik bajnokságá, sorozatban a harmadikat gyűjtené be. De most nem rajtuk múlik.

Rovatok