Index Vakbarát Hírportál

A FIFA is rászállt a Neymar-bizniszre

2017. augusztus 23., szerda 10:37

Neymar már a PSG-ben rugdossa a gólokat, de az átigazolása körüli hercehurcának még mindig nincs vége, mert a FIFA hivatalosan is megerősítette, hogy vizsgálatot indít a hűségbónusza miatt, írja twitterén Bryan Swanson, a Sky News újságírója.

A Barcelona kedden jelentette be, hogy kártérítést követel, ugyanis a futballista 222 millió euróért vásárolta ki magát élő szerződéséből, majd még aznap este ötéves szerződést írt alá a Paris Saint-Germainnel. A katalánok szerint ezzel nem tett eleget a tavaly októberi szerződésében foglaltaknak, így visszakövetelik a hűségbónuszként korábban utalt összeget.

De itt még nincs vége, mert további tíz százalékot azért kér a Barcelona, mert csak egy héttel azután - augusztus 11-én - tettek eleget fizetési kötelezettségüknek a párizsiak, hogy a játékost bemutatták. Mérkőzésen Neymar augusztus 13-án, a második fordulóban debütálhatott új csapatában, azután, hogy a Barcelona kiadta az engedélyt, a Spanyol Liga pedig továbbította a szükséges dokumentációt Franciaországba.

Rovatok