Index Vakbarát Hírportál

Rooney 31 évesen lemondta a válogatottságot, a vb-t sem várja meg

2017. augusztus 23., szerda 14:38

Wayne Rooney váratlan bejelentést tett, és 31 évesen lemondta a válogatottságot, pont akkor, amikor újra motiváltnak tűnt, és jó formában kezdett játszani. Döntése előtt a szövetségi kapitány Gareth Southgate-tel is tárgyalt, de úgy tűnik, nem sikerült megegyezniük a folytatásról, Rooney már a 2018-as világbajnokságot sem várja meg.

Pedig még a vb-n is hasznára lehetett volna az angoloknak, hiszen az Evertonba visszaigazolva újra gólerősen játszik, legalábbis az első két bajnokin betalált.

Rooney egy közleményben jelentette be, hogy befejezi, ebben azt írta, hogy Southgate kereste meg a héten azzal, hogy újra behívná a válogatottba, de ő mondott nemet a lehetőségre, bár nagyon nehéz volt meghoznia ezt a döntést.

Az egyetlen dolog, amit nagyon bánok, hogy nem sikerült egyetlen nagy tornán sem komoly eredményt elérnem a válogatottal

– írta a támadó, aki innentől csak az Evertonra szeretne koncentrálni.

Rooney az angol válogatott gólrekordereként, 53 góllal és 119 válogatott meccsel vonul vissza, egyedül a kapus Peter Shilton játszott többet nála a válogatottban, ő 125 meccsen szerepelt. 2003-ban volt először válogatott, azóta negyeddöntőnél tovább nem jutottak nagy tornán, a 2006-os vb-n, illetve a 2004-es és 2012-es Eb-ken jutottak el a legjobb nyolcig.

Rovatok