Index Vakbarát Hírportál

BL: Dortmundban is simán nyert a Real, Gulácsiék égtek, hát még a Monaco

2017. szeptember 26., kedd 23:58 | hat éve frissítve

Négy csoportban rendezett nyolc meccsel folytatódott kedden este a Bajnokok Ligája. Bár a legrangosabb európai klubtorna még csak a csoportkör második fordulójánál jár, így is volt olyan mérkőzés, ami igen komoly téttel bírt. 

A mérkőzések góljait megtalálhatja élő tudósításunkban.

A "sorsdöntő" kitétel leginkább az este legnagyobb rangadójára volt igaz, a Borussia Dortmund-Real Madrid mérkőzésre, mivel a "H" jelű csoportban e két csapat mellett még ott van a bivalyerős Tottenham is, illetve leginkább pofozógépnek a ciprusi APOEL Nicosia (Sallai Roland csapata).

Mivel a Dortmund az első fordulóban kikapott a Tottenhamtől, így számára szinte kötelező lett volna legalább pontot csípni a Realtól, különös tekintettel, hogy Dortmundban rendezték a meccset, ahol a Real még soha nem nyert. Lehet, hogy ez a statisztika ma este sem változott volna, ha a játékvezető, Bjoern Kuipers szándékos kezezésnek ítéli Segio Ramos mozdulatát még 0-0-nál, és büntetőt ad a Dortmundnak, sőt kiállítja a madridi védőt.

Ehelyett jött Bale gólja Modric remek passzából, majd a második félidőben Ronaldo is betalált, ráadásul kétszer, így hiába kapaszkodott közben vissza egy gólra a Dortmund Aubameyang révén, a vége sima vendégsiker lett. Ez egyben az is jelenti, hogy a Dortmund lélekben készülhet az Európa-ligára, mivel eközben a Tottenham Harry Kane triplájával nyert Cipruson (Sallasi kezdett, és végül 62 percet játszott), így a spanyolok az angolokkal karöltve 6-6 ponton állnak két fordulót követően, míg a németek és a ciprusiak nullán.

Ha már az utolsó csoporttal kezdtük, haladjunk abc-sorrendben visszafelé, főként hogy a "G"-jelű csoport alakulása talán a legmeglepőbb a BL idei kiírásában. A négyesben ott van a német bajnokság tavalyi ezüstérmese, az RB Leipzig (Gulácsi Péter csapata), illetve a francia bajnok és BL-elődöntős Monaco, valamint az FC Porto is. Ehhez képest a keddi játéknapot követően a Besiktas vezeti a csoportot maximális pontszámmal (6), mögötte az FC Porto következik (3), míg a Lipcse és a Monaco szégyenszemre 1-1 ponton áll. Azt sem ma szerezték, a németek Isztambulban kaptak ki 2-0-ra, a Monacót pedig hazai pályán verte végtelenül simán a Porto.

Isztambulban már az első félidőben kialakult a végeredmény, előbb a fél Európában leírt holland Babbel lőtt Gulácsi kapujába, majd a szintén már többször elparentált Quaresma varázsolt szokása szerint külsővel egy labdát Talisca fejére, aki a kapuba fejelt. Gulácsi mindkét gólhoz csak aszisztálni tudott.

Monacóban eközben Aboubakar engesztelte ki a Porto szurkolóit két góllal. Mint emlékezetes, a kameruni az első meccs után a csapatát legyőző Besiktas öltözőjében ünnepelt (náluk volt kölcsön előző szezonban), amivel kiakasztott pár embert a portugáloknál. Az utolsó percekben még ráadásul Layún is lőtt egyet, így  igen csúnya lett a vége a Monaco számára. 

Az "F"-csoportban az esélyeknek megfelelően alakultak az események, a Manchester City 2-0-ra verte a Sahtar Donecket. Az első félidőben még kitartott az ukránok szerencséje és lelkesedése, a másodikban De Bruyne csak megtörte a jeget egy szépen a bal felsőbe csavart góllal, a végén pedig Sterling is betalált. A Napoli valamivel kevesebbet pepecselt a Feyenoord ellen, Insigne már a 7. percben megszerezte csapatának a vezetést egy lapos lövéssel, majd a szünet után nagy formában lévő Mertens is betalált (2-0). A hollandok kapaszkodhattak volna egy büntetővel, de Toornstra hibázott a 68. percben, amit Callejon 2 percre rá büntetett (3-0), így Amrabat 90. percben szerzett gólja csak a kozmetijázásra volt elég. A csoportot a Manchester City vezeti 6 ponttal, a sahtar és a Napoli 3-3 ponttal követi, a Feyenoord pedig 0 ponttal kullog a négyes végén.

Az "E"-csoportban a Sevilla hozta a kötelezőt, otthon verve a Maribort Ben Yedder triplájával, míg a Liverpool továbbra is csak szenved, Jürgen Klopp együttese egyelőre nyeretlen a csoportkörben, igaz veretlen is, ám ez pontokban mindössze kettőt ér az angoloknak. Ezúttal Moszkvában végeztek 1-1-re Coutinhóék, ahol előbb Fernando lőtt egy meglehetősen nagy szabadrúgásgólt a Szpartak Moszkva színeiben, majd Coutinho egyenlített. Ám a liverpooli henger csak nem akart beindulni ezt követően sem, így ebben a négyesben egyelőre minden teljesen nyitott. A Sevilla 4 ponttal áll az élen, mögötte 2-2 ponttal a Liverpool és a Szpartak Moszkva következik, de még a Mariborn ehlyzete sem reménytelen a maga 1 pontjával.

Borítókép: Wolfgang Rattay / Reuters.

Rovatok