Index Vakbarát Hírportál

Részegek voltak, ezért bukták a vb-selejtezőt

2017. október 12., csütörtök 09:56

Hiába állt a dél-amerikai vb-selejtező csoport utolsó fordulója előtt a harmadik helyen Chile, miután 3-0-ra kikaptak Brazíliában és Argentína 3-1-re nyert Ecuadorban, a hatodik helyre csúsztak vissza, így nem lehetnek ott Oroszországban a következő vb-n. Nem éppen szakmai alapokon nyugvó vélemény, de az egyik játékos felesége meg is találta a probléma legfőbb okát.

Claudio Bravo, a Manchester City kapusának felesége, Carla Prado az Instagramra írt hozzászólásában arról beszél, hogy azért történt a vereség és a kiesés, mert a keret nagy része olyan részeg volt a meccs előtti napon, hogy képtelen volt edzeni.

„Köszönöm a nemzeti csapatnak az összes felemelő pillanatot, de amikor igazán professzionizmusra volt szükség, akkor nem mindenki mutatta ezt meg. 

Tudom, hogy többen koncentráltak a feladatra, de akadtak olyanok is, akik nem edzettek, mert olyan részegek voltak.

Akinek nem inge, ne vegye magára és ne sírjon, amikor az egész ország sír.”

Kemény szavak, és akadtak olyanok, akik egyből kikérték maguknak. Az egyik cáfoló Gary Medel, aki azt válaszolta, ő bizony senkit nem látott maga körül aki részeg lett volna, az egész csak egy hülyeség.

A vereség után a szövetségi kapitány azonnal lemondott, majd nem sokkal később, Arturo Vidal, a Bayern München sztárja is bejelentette, hogy visszavonul a válogatottságtól. Aztán egy nap sem telt el, már nem látta ennyire borúsan a dolgokat:

"Ahányszor csak hívnak, a válogatottam rendelkezésére fogok állni. A chilei csapat harcosokból álló válogatott. Büszke vagyok arra, hogy ehhez a társasághoz tartozom. Nem fogom feladni. Folytatjuk együtt a végsőkig" - írta a 30 éves támadó középpályás újabb Twitter-bejegyzésében, hozzátéve: biztos abban, hogy ebből a helyzetből megerősödve kerülnek majd ki.

Rovatok