Index Vakbarát Hírportál

Egy NB I.-es meccsen nem játszott csak fiatal futballista

2017. október 16., hétfő 14:39

Némi javulást könyvelhettek el az Utanpotlassport.hu fiatalok játékidejét összesítő munkatársai az NB I. 12. fordulója után. A magyar elsőosztályú labdarúgó-bajnokságban az 1997 után születettek közül hétvégén 9 csapatban 14 játékos összesen 765 percet töltött a pályán.

Ez határozott javulás az előző forduló 620 percéhez képest, nem is beszélve a két fordulóval ezelőtt 317-ről. Ugyanakkor ez még mindig sehol nincs a fiatalok szerepeltetését anyagiakkal motiváló szabály bevezetésének első két évétől. A 765 perc az előző két idényben egyaránt negatív rekord lett volna, nem is kicsit.

A forduló pozitív hőse Kiss Tamás a Haladásból, aki az NB I. történetének első 2000 után született gólszerzője, egyben 16 éves és 11 hónapos korával az idei bajnokság legfiatalabb pályára lépő játékosa. A Szombathely Kiss nagy góljával is kikapott végül a Honvédtól, a két csapatban összesen hat olyan játékos kapott lehetőséget, aki 1997 után született .

A forduló többi meccsén is úgy-ahogy szerepet kaptak a fiatalok, kivéve egyetlen találkozót. Talán már senkit nem lep meg, hogy ezt Felcsúton rendezték, ahol a Ferencváros vendégeskedett.

A meccsen nulla fiatal lépett pályára, külföldi viszont 14.

Ezt a két csapatot leszámítva csak a Paks nem vetett be fiatalokat, igaz ők cserébe makacsul tartják magukat a légiósmentességhez.

Rovatok