Index Vakbarát Hírportál

Storckról 4 hónap alatt másodszor jön bizalmi szavazás

2017. október 17., kedd 05:09

Június 15-én ugyanitt tartott a magyar futball: mit kezdjen Bernd Storckkal? Júniusban az Andorra elleni váratlan kudarc (0-1) miatt volt válságtanácskozás, az 54 éves szakvezető fel is ajánlotta a lemondását, de ezt akkor nem fogadták el. Maradhatott szövetségi kapitány, és maradhatott sportigazgató is egyben.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége kedd délután - közelebbi időpont egyelőre nem ismert - ismét meghallgatja, mert Svájcban 5-2-re kapott ki a csapata, míg Feröert 1-0-ra verte, de a lelátóról a távozását követelték, a játék minősége pedig elmaradt a minimum elvárttól. 

Ők szavaznak

Dr. Csányi Sáncor

Balogh Gabriella

Bánki Erik

Berzi Sándor

Dankó Béla

Dr. Anthony Radev

Dr. Török Gábor

Garancsi István

Nyilasi Tibor

Lehet, hogy Storck most is felajánlotta a lemondását, de ez eddig nem derült ki.

Novemberben még lesz két meccse a csapatnak, 10-én Luxemburgban, 14-én Costa Rica ellen Budapesten.

Előfordulhat, hogy azt a két meccset megkapja még megkaphatja a német, mert utána 2018. márciusban lép legközelebb pályára a válogatott.

Lesz idő átgondolni, ki kapja a feladatot. Egymillió eurós állásról van szó, meg kell fontolni, milyen kondíciókkal bontanak szerződést vele, és azt is, hogy az utód, mennyiért jönne.

Csányi sok szakember véleményét kikérte, Dárdai Pállal is beszélt már az elmúlt egy hétben, a nyomás egyre nagyobb, mert a Nemzetek Ligájában visszaestünk a C divízióba, a 2020-as Európa-bajnokságon ugyanakkor az elnök szavaival élve, szégyen lenne, ha az új Puskás Stadionban nem Magyarország, hanem Szlovákia futballozna.

Storckhoz sok edző köthető a rendszerben, pótlásuk nem lenne egyszerű feladat.

Rovatok