Index Vakbarát Hírportál

A Leicester City többet keresett a BL-ben a Realnál

2017. október 20., péntek 17:44

A döntőben vesztes Juventus, valamint az újoncként a negyeddöntőig menetelt Leicester City is több pénzt keresett a labdarúgó Bajnokok Ligája előző idényében, mint a végső győztes Real Madrid – írja az MTI.

Az UEFA pénteken hozta nyilvánosságra az összes klub számára folyósított összegekről szóló listát, ami szerint a

Az UEFA mind a 32, a csoportkörben érdekelt csapatnak 12,7 millió eurót osztott ki, az ezen felüli pénzt a televíziós szerződésekkel, valamint az elért eredményeikkel kereshették a klubok.

Itt keresendő a Real lemaradásának fő oka is, ugyanis a brit és az olasz televíziós szerződések értékesebbek, mint a spanyolok, ráadásul utóbbi országból öt BL-induló is volt az előző idényben, így többfelé oszlott az ebből származó bevétel.

Az UEFA összesen 1,4 milliárd eurót osztott szét a klubok között, ebben azonban nincs benne a selejtezőkben részt vett csapatoknak kiosztott pénz és a nemzeti ligáknak az utánpótlás nevelésére nyújtott támogatások sem.

Az Európa Ligával egyébként a győztes Manchester United járt a legjobban, amely 44,5 millió eurót (13,7 milliárd forint) keresett a második számú kupasorozatban.

Rovatok