Index Vakbarát Hírportál

Ordas nagy balhé lett a góllövő eszetlenségéből

2017. november 6., hétfő 09:31

Vasárnap este játszották a francia bajnokságban a Saint Etienne-Lyon-rangadót, ami az ottani területi Fradi-Újpest. Vagy durvább.

A mérkőzést a kezdés után csak a füstbombák okozta köd miatt kellett megszakítani, a 85. percben már amiatt, hogy a lyoniak ötödik gólját szerző Nabil Fekirt és csapattársait meg ne verjék a berohanó ultrák.

Ebből már ki lehet találni, hogy a meccs meglehetősen egyoldalú volt. A hajrában 4-0-ra ment a Lyon, aztán a csapatkapitány Fekir belőtte az ötödiket, teljesen megszégyenült a St. Etienne és szurkolótábora. Ezt még el is viselték volna balhé nélkül, csakhogy

Fekir okosan még egy nagyot rúgott a földön fekvőbe: levette a mezét, a hazai B közép alá ment, és felmutatta a már amúgy is zabos tribünnek.

(Messi, majd Cristiano Ronaldo csinálta ezt Clasicókon idén, de teljesen más hangulatban, ott az ellenfél nem szenvedett megalázó arányú vereséget.)

A következő képen az látszott, hogy aki a pályán volt, szaladt az öltözőkijáró felé, mert dühös huligánok kergették őket. A másik irányból a rohamrendőrök jöttek, és igyekezték kiszorítani a betolakodókat. Ügyesek voltak, az öltözőbe nem jutott be idegen, az ultrák elég gyorsan visszamásztak a helyükre.

A meccs fél órát állt, aztán le tudták játszani a maradék öt percet. Persze már majdnem teljesen üres stadion előtt, mert a nézők nagyon nagy része hazament.

Kár, hogy ez történt. Semmit sem érünk el azzal, ha provokáljuk az embereket. Mi sem örülnénk, ha velünk ezt tennék

- mondta Bruno Genesio, a Lyon edzője, aki észnél volt, Fekirt lecserélte, ő már nem jött vissza a folytatásra.

A meccsnek folytatása valószínűleg lesz a francia futballszövetség fegyelmi bizottságánál.

A Lyon a Paris Saint-Germain és az AS Monaco mögött harmadik helyen áll a tabellán, 2013 óta nem nyert Saint-Étienne-ben, a Geoffroy-Guichard Stadionban.

Rovatok