Index Vakbarát Hírportál

Olaszország: Apokalipszis

2017. november 14., kedd 09:32

Apokalipszis, nem jutottunk ki a világbajnokságra

- állt órákon át a Gazzetta.it címlapjának tetején, miután az olasz válogatott 60 év után nem jutott ki a világbajnokságra. 1958-ban nem voltak ott először vébén, jövőre másodszor nem lesznek ott.

Bár Giorgio Ventura kapitány nem mondott le, az olasz sajtó biztos benne, hogy kirúgják, már el is kezdte szavaztatni az olvasókat, kit látnának szívesen a kispadon. Négy jelöltet tartanak esélyesnek, így oszlanak meg a voksok:

Ancelottit szeptember végén küldték el a Bayerntől, szabad, Conte volt az előző kapitány, aki a 2016-aos Eb-re kivezette a csapatot, és a nyolc között csak tizenegyesekkel esett ki a németek ellen.

Az olasz futballszövetség viszont nem sieti el, Carlo Tavecchio 74 éves olasz emeleszelnök csak szerdára hívott össze szervezeti gyűlést, amin "megvitatják a jövővel kapcsolatos kérdéseket, és mélyen elemzik a történteket", hogy aztán dönthessenek kapitánykérdésben is.

Az legalább ilyen érdekes, hogy kik fogják lemondani a válogatottságot a játékosok közül. Buffon már megtette, Daniele De Rossi annyit mondott, neki is "ennyi volt" a csapatban. Mindketten világbajnokok még 2006-ból.

Befejezi a 36 éves, szintén világbajnok Andrea Barzagli, a másik Juve-védő, a 33 éves Giorgio Chiellini még gondolkozik. Buffon azt mondta, a védelemből csak a milanos Bonucci fog maradni, ő még csak 30 éves.

Rovatok