Index Vakbarát Hírportál

Olaszország: Ezt érdemeltük

2017. november 14., kedd 11:57

A La Gazzetta dello Sport Apokalipszisnek nevezte az olasz futballválogatott vb-pótselejtezős kudarcát, és a többi nagy sportújság sem tudott, de nem is akart vigasztalni, csak a realitásról írtak. A sajtó még az elmaradt büntetőkkel sem foglalkozott, egyhangúan állítja minden lap, nem lehetett más a csapat sorsa.

Tuttosport:

"Az igazság fáj, és soha annyira, mint most: mert az igazság az, hogy jogos, ami történt. Olaszország nem lesz ott a vb-n, és ezt érdemelte, először is azzal, hogy a nép egy része fütyült, amikor a svéd himnuszt játszották. Lehet sírni, mint Buffon és sokmillió olasz. Lehet káromkodni, mint De Rossi a kispadon. Lehet hallgatni, mint Ventura, a legtisztességesebb szövetségi kapitány. Mindenki mehet haza, igen."

Corriere dello Sport:

"Ez az olasz futball valósága, története legfájóbb megaláztatása, szégyene, ami semmihez nem hasonlítható. Buffon őszinte és szenvedélyes könnyei szimbolizálják több apa összeomlását, ami elől senki, de senki nem menekülhet."

La Gazzetta dello Sport:

"A mindent eldöntő mérkőzés másnap is fájdalmas. Ventura nem tehet mást, csak távozhat. Buffon és a többi nagy öreg számára még nehezebb lesz ezt feldolgozni, hiszen annyi nagy siker után egy ilyen visszavonhatatlan vereséggel vesznek búcsút."

(MTI/Index)

Rovatok