Index Vakbarát Hírportál

A gyanúsan magyaros nevű Horvath potyáján nevettek a portugálok

2017. november 15., szerda 08:34

Portugália 1-1-es döntetlent játszott a világbajnokságról lemaradó amerikai válogatottal. A 21. percben az Egyesült Államok szerzett vezetést, majd a portugálok tíz perc múlva, egy nem mindennapi potyagóllal egyenlítettek.

 

Bruno Fernandestől indult az akció, aki szépen ívelt át keresztbe, Antunes pedig egy pattanás után kapásból lőtte középre. Kicsit lecsúszott a beadás, mert egyből kapura ment, a gyanúsan magyaros nevű Horváth pedig olyan rosszul nyúlt a labdáért, hogy az a lába között a kapuba csúszott. A második félidőben már nem esett gól, a portugálok Cristiano Ronaldo nélkül léptek pályára.

Ethan Horvath egészen bizonyosan magyar származású, de már az édesapja, Peter Horvath is az Egyesült Államokban, Denverben született. Futballista volt a család, hiszen Ethan Horvath apja az MISL-ben, a tengerentúli kispályás profi bajnokságban, a Denver Avalanche-ben szerepelt, míg az édesanyja az egyetemi évei alatt futballozott.

Ethan Horvath az Egyesült Államok Fejlesztési Akadémiáján nevelkedett, majd Európába jött, próbajátékon volt Bristol City, a Manchester City és a Stoke City csapatainál is, végül a norvég élvonalban szereplő Molde igazolta le. Idén januártól pedig a belga Club Brugge kapusa. Most volt másodszor válogatott.

Barátságos mérkőzések

Rovatok