Index Vakbarát Hírportál

Nem rettegek, kíváncsi vagyok a világra

2017. november 21., kedd 10:29

Gianluigi Buffon karrierje biztosan nem úgy ér véget, ahogy tervezte: a világbajnokságon akarta lejátszani utolsó meccsét, de az olasz válogatott nem jutott ki.

Újratervezés után a búcsút biztosan egy győztes Bajnokok Ligája döntővel képzeli el, ez az egy trófea hiányzik már csak neki. De bárhogy is alakul, búcsúmeccse nem lesz szomorú, erről beszélt az UEFA.com-nak.

Nagyon valószínű, hogy a szezon végén befejezem. Nyugodtan várom a végét, nem félek a nyugdíjtól. Kíváncsi vagyok a világra, nem rettegek. Az utolsó meccsem olyan lesz, mint az első, nagy lelkesedéssel megyek neki és büszkén.

Buffon egy Parma-Milan 0-0-án mutatkozott be a felnőttek között, a Serie A-ban, 17 évesen, 1995-ben. Különösen letaglózó, hogy csak öt éve volt kapus ekkor, mint kiderült, 1990-ben állt be a kapuba.

Kölyökként középpályást játszottam 12 éves koromig, aztán a tévében láttam a 90-es vébén a kameruni Thomas N'Kono védéseit. Nagyszerű kapus volt remek reflexekkel, megbabonázott. Ő inspirált, hogy kapus legyek, őt akartam utánozni. Egész jól sikerült.

Az Italia 90-en N'Kono a kameruni válogatottal a negyeddöntőig menetelt, ott nagy meccsen 3-2-re kaptak ki az angoloktól úgy, hogy 2-1-re még vezettek. N'Kono majdnem 10 évig védett az Espanyolban, 40 évesen vonult vissza 1997-ben. Buffon szintén 40 lesz, mikor a nyáron befejezi.

Rovatok