Index Vakbarát Hírportál

Az Atleti két hetet hosszabbított, PSG-Celtic 7-1

2017. november 22., szerda 23:20

A Bajnokok Ligája 5. fordulójának 2. játéknapján újra lejátszottak már két meccset kora este, ezeken a Chelsea továbbjutott, a CSZKA Moszkva versenyben maradt a továbbjutásért.

Aztán jött a főműsoridő további hat meccsel. Ebből négy a szünetben 0-0 volt, hogy a BL tartani tudta a gólátlagát, a PSG-nek köszönhető.

A franciák az első percben megkapták a Celtictől az első góljukat az idei BL-ben, ám erre héttel feleltek. Neymar indította a fordítást két ügyes góllal, aztán egy assziszttal Cavaninak. A végére teljesen komolytalanná vált a meccs, a skótok összeomlottak.

A PSG 24 gólnál jár a csoportkörben, ennyit csapat még nem lőtt a BL-történetben. És egy meccsük még van, Münchenben, a Bayernnel.

A Bayern is biztos továbbjutó volt már az este előtt, így az Anderlechtnél sokáig 0-0-ra állt. Megrajzolt aztán egy támadást James és Tolisso, hiába egyenlítettek a belgák, a francia légiós gólpassza után befejelte a győztes gólt is.

A Chelsea csoportjában az volt a kérdés, az Atletico életben lesz-e a Roma elleni meccse után. Nehezen, de sikerült, Griezmann csodásat ollózott, Gameiro nullszögből talált be, 2-0-ra nyertek. De az örömük azért nem lesz túl nagy: úgy mehetnek csak tovább, ha Londonban megverik a Chelsea-t, míg a Roma otthon nem tudja megverni a Qarabagot.

A CSZKA-s csoportban a ManUnited favoritként ment Bázelbe, ahol a helyi csapatnak nyernie kellett, hogy versenyben maradjon a továbbjutásért az oroszokkal és az angolokkal: a 89. percben sikerült is, 1-0-ra verték Mourinhóékat. Igaz, lesgól volt, mert ugyan a gólszerző Lang nem volt lesen, középen társa, aki szintén ráment a labdára, ezzel megzavarta a védőket és a kapust is, igen.

Az utolsó körben a Unitednek 6 góllal kellene kikapnia a CSZKA-tól, miközben a Basel szintén nyer, hogy kiessen.

A D csoportban Juve-Barca volt a rangadó, aminek tétjét a katalánok részéről mutatja, hogy Lionel Messi csak az 55. percben állt be. Így is hoztak egy hajtós 0-0-t, ezzel meglett a továbbjutás, csoportelsőként. A Juventusnak ez két hét múlva, az Olimpiakosznál sikerülhet, ha nyernek, megvan, ha nem, a Sportingnak Barcelonában kellene nyernie, hogy az olaszok kiessenek.

 Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló:


    A csoport:
FC Basel (svájci)-Manchester United (angol) 1-0 (0-0)
gólszerző: Lang (89.)

CSZKA Moszkva (orosz)-Benfica (portugál) 2-0 (1-0)
gól: Sennyikov (13.), Jardel (56., öngól)

Az állás: 1. Manchester United 12 pont, 2. FC Basel 9, 3. CSZKA Moszkva 9, 4. Benfica 0

    B csoport:
Paris Saint-Germain (francia)-Celtic Glasgow (skót) 7-1 (4-1)
gól: Neymar (9., 22.), Cavani (28., 79.), Mbappe (35.), Varratti (75.), Alves (80.), illetve Dembele (1.)

RSC Anderlecht (belga)-Bayern München (német) 1-2 (0-0)
gól: Hanni (63.), illetve Lewandowski (51.), Tolisso (77.)

Az állás: 1. (és továbbjutott) Paris Saint-Germain 15 pont, 2. (és továbbjutott) Bayern München 12, 3. Celtic Glasgow 3, 4. Anderlecht 0

    C csoport:
Atlético Madrid (spanyol)-AS Roma (olasz) 2-0 (0-0)
gól: Griezmann (69.), Gameiro (85.)
piros lap: Peres (83., AS Roma)

Qarabag (azeri)-Chelsea (angol) 0-4 (0-2)
gól: E. Hazard (21., 11-esből), Willian (36., 85.), Fabregas (71., 11-esből)
piros lap: Sadiqov (Qarabag, 19.)

Az állás: 1. (és továbbjutott) Chelsea 10 pont, 2. AS Roma 8, 3. Atlético Madrid 6, 4. Qarabag 2

    D csoport:
Sporting Lisboa (portugál)-Olimpiakosz Pireusz (görög) 3-1 (2-0)
gól: Dost (40., 66.), Cesar (43.), illetve Odjidja-Ofoe (86.)

Juventus (olasz)-FC Barcelona (spanyol) 0-0
Az állás: 1. (és továbbjutott) FC Barcelona 11 pont, 2. Juventus 8, 3. Sporting Lisboa 7, 4. Olimpiakosz 1

A csoportok első két helyezettje jut a nyolcaddöntőbe, míg a harmadikok átkerülnek az Európa Liga kieséses szakaszába. Pontazonosság esetén az egymás elleni eredmények rangsorolnak.

Rovatok