Index Vakbarát Hírportál

Felajánlotta helyét Buffonnak a vébén a Barca-középpályás

2017. november 22., szerda 15:04

Gianluigi Buffon megköszönte Ivan Rakitic kedves felajánlását, hogy szerepeljen a helyén a 2018-as oroszországi világbajnokságon, de a horvát válogatott érdekében inkább eltekintene attól, hogy középpályásként vegyen részt a tornán.

A Barcelona játékosa a Juventus elleni szerdai Bajnokok Ligája csoportmeccs előtti interjúk során a Juve olasz válogatott kapusára is kitért, igen kedves szavakkal.

Úgy érzem, fel kellene ajánlanom Buffonnak, hogy a helyemen elutazhasson a tornára, mert amit a futballért tett, az hihetetlen és egyedülálló

– mondta a horvát, majd így folytatta: "Amikor egy gyerek felírja az álomcsapatát, Buffonnal kezdődik a névsor. Nem tudom szavakba önteni, mit jelent látni őt a meccs végén személyesen, és ott állni mellette. Óriási kár, hogy nem fejezheti be a karrierjét a hatodik világbajnokságán való részvétellel, és őszintén mondom, hogyha rajtam múlna, nagyon örülnék, ha megadhatnám neki erre a lehetőséget".

Buffon a Twitteren válaszolt a nem mindennapi, és nem is reális felajánlásra (hiszen a szabályok szerint Buffon nem szerepelhetne más nemzet válogatottjában, mint az olaszban).

A kapus mindenestere megköszönte a gesztust, és egyben vette a lapot is, mivel rögvest hozzátette, hogy 

Lehet, hogy kapusként még játszom, de középpályásként szerepelni a horvát válogatottban talán nem a legjobb ötlet

 – írta egy vigyorgó szmájli kíséretében, hozzátéve, hogy mindezt Rakitic érdekében mondja. Buffon persze megírta, hogy nagyon jól estek neki a horvát szavai, ahogy Jordi Albáé is, aki szintén méltatta nyilatkozatában.

"Köszönöm neked és Jordi Albának: meccs után vár rátok a mezem" – írta a két barcásnak a kapuslegenda.

Rovatok