Index Vakbarát Hírportál

Az olaszok abban reménykednek, mégis ott lehetnek a vb-n

2017. november 23., csütörtök 09:38

A futball-vb-ről lemaradó Olaszországban felcsillant a remény, hogy talán valahogy mégis ott lehetnek majd a jövő évi oroszországi tornán.

Az egészet arra alapozzák, hogy egy perui lap szerint a FIFA eljárást indíthat, ami végeredményben a peruiak kizárását eredményezné. A lényeg, hogy a perui kormány bevezetne egy törvényt, ami miatt állami irányítás alá kerülne a helyi futballszövetség. Az ilyen döntéseket mindig súlyosan szokta szankcionálni a FIFA, úgyhogy az is elképzelhető lenne, hogy kizárják őket a jövő évi világbajnokságról. 

Ebben az esetben az olasz válogatott lehetne az egyik befutó a Football Italia szerint, bár ez több faktortól is függ, és azt sem lehet kizárni, hogy inkább a peruiakkal szemben pótselejtezőn vesztes Új-Zéland profitálna a helyzetből.

Már amennyiben egy ilyen helyzet előállna, mert ez egyelőre inkább tűnik egy álomnak. 

Olaszország azért maradt le a futball-világbajnokságról, mert a svéd válogatott 1-0-s összesítéssel kiverte a pótselejtezőn, és ez azt jelentette, hogy hatvan év után nem lehet ott a tornán az olasz válogatott. A kudarc után távozott a szövetségi kapitány és a futballszövetség elnöke is. 

Rovatok