Index Vakbarát Hírportál

Pillanat, amiből sokkal több kellene a BL-be

2017. december 6., szerda 15:23

Élete talán legnagyobb helyzetét hagyta ki a sportingos Bas Dost, ráadásul a Barcelonának rúghatott volna könnyedén gólt. A másik oldalon karrierje valószínűleg legnagyobb védését mutatta be Jesper Cillessen, a Barca cserekapusa. 

Dost mégsem mérgelődött, inkább átkarolta a kapust, aki azonnal vette a lapot. Mindketten hollandok, egyidősek, a válogatottból ismerhetik egymást, és nagyon úgy tűnik, jó haverok.

A Barca-Sporting 1-0-ra állt, Cillessenéknek már mindegy volt, ha kikapnak is nyerik a csoportot, Dosték egy győzelemmel még versenyben lehettek volna a másik továbbjutóhelyért. Dost viszont bosszankodás helyett inkább mosolygott egyet a barátjával.

Hasonló pillanatokat csak a lefújás után szoktunk látni a topfutballban, ilyen volt nem rég Buffon és Iker Casillas mezcseréje vagy Messi és Buffon, miután lejattoltak szeptemberben a Barca-Juve 3-0 után. De említhetnénk Giggs és Raúl ölelését is pár évvel ezelőttről.

Dost és Cillessen sosem lesznek ekkora sztárok, de ugyanekkora sportemberek: megmutatták, hogyan kellene hozzáállnia mindenkinek ehhez a játékhoz.

Rovatok