Index Vakbarát Hírportál

Kabarégóllal dőlt el a manchesteri derbi

2017. december 10., vasárnap 19:31

Az angol bajnokságot vezető Manchester City a második Manchester United otthonába látogatott a forduló rangadóján: ha a United nyerni tudott volna, akkor farag a forduló előtt nyolcpontos hátrányából. 

De az első félidőben többször is nagyot kellett védenie a unitedes De Geának, aztán a 43. percben egy szöglet után elaludtak a védői, és Silva megszerezte a vezetést a Citynek, egy ideje már lógott a levegőben, hogy betaláljanak.

Az előny viszont nem tartott sokáig, mert a City védelme a Unitedénél is jobban elaludt két perccel később: két vendégjátékos sem tudott játékba avatkozni, így végül Rashford előtt kötött ki a labda, aki kihasználta a helyzetét, és egyenlített (1-1)

A második félidőből kilenc perc telt el, amikor a City ismét vezetést szerzett egy újabb pontrúgás után, ez sem volt semmi. A beívelt labdát megpróbálta kirúgni Lukaku, de eltalálta az egyik csapattársát, akiről Otamendi elé pattant, ő pedig kapásból bevágta a kapu elől (1-2). 

Negyed órával később lehetett volna 3-1 is, ám De Bruyne lapos lövését bravúrral védte De Gea. Az eredmény a hátralévő időben már nem változott, a City 2-1-re nyert, és növelte előnyét a bajnokságban. 

Rovatok