Index Vakbarát Hírportál

Négyen is öngyilkosok lettek a gyerekmolesztáló edző csapatából

2018. január 17., szerda 18:37

Négy olyan futballista is öngyilkos lett azok közül, akik a gyerekeket molesztáló edzőnél, Barry Bennellnél játszottak. Az egyikük a korábbi walesi szövetségi kapitány, Garry Speed volt, írja a Guardian.

A most 63 éves, korábban utánpótlás csapatoknál dolgozó futballedzőt és játékos megfigyelőt, Bennellt azzal vádolják, hogy 11 fiúval létesített szexuális kapcsolatot legalább 48-szor 1979 és 1991 között. 

Több áldozata már vallomást is tett a liverpooli bíróságon. Az egyikük szerdán arra utalt, hogy Bennelln áldozatai közül többen öngyilkosok lettek.

„Abból a csapatból, ahol játszottam Bennell alatt, négyen vették el a saját életüket. Hogy pusztán Barry miatt tették-e ezt csak, nem tudom, de azt igen, hogy milyen hatással volt rám és, hogy milyen hatással lehetett másokra is." 

Garry Speed volt az egyik, aki öngyilkos lett, 2011-ben akasztotta fel magát. A most vallomást tevő tanú azt mondta, ezután próbálta elérni Speed szüleit, mert azok semmi magyarázatot nem találtak Speed tettére. 

Egy másik tanú azt vallotta, hogy a Manchester Citynél két magas pozícióban lévő szakember is tudott a molesztálásokról, de nem tettek ellene semmit. 

Rovatok