Index Vakbarát Hírportál

Sir Alex Fergusont agyvérzés miatt műtötték, súlyos az állapota

2018. május 5., szombat 21:03

Szomorú hírek érkeztek a Manchester United korábbi edzőlegendájáról, Sir Alex Fergusonról, akit súlyos állapotban szállítottak kórházba még pénteken. A 76 éves skót edző állapotáról családja révén értesült a brit sajtó, Ferguson fia, Darren Ferguson ugyanis családi ok miatt ki kellett hogy hagyja csapata, a Doncaster utolsó bajnokiját a Wigan ellen szombaton, más helyettesítette a kispadon.

A The Times arról írt csak, hogy nem ismert Alex Ferguson állapota, de a Sky megerősítette, hogy súlyos problémáról lehet szó és még szombaton megműtik. A Mirror pedig úgy tudja, hogy agyvérzés miatt kómában tartják Fergusont. Előbbit a Manchester United is megerősítette, rövid közleményükben azt írták, hogy a műtét sikeres volt, de hosszú idő lesz, mire Ferguson felgyógyul, és ezt az intenzíven kezdi meg.

Sir Alex Ferguson 1986-tól 2013-ig irányította a Manchester Unitedet, előtte az East Stirlingshire (1974), a St. Mirren (1974-78) és az Aberdeen (1978-86) edzője volt. Vezetésével a United 38 trófeát nyert, Sir Alex Ferguson pedig összesen 49 címet nyert pályafutása során.

Rovatok