Index Vakbarát Hírportál

Buffon közölte: befejezi a Juvéban és a válogatottban

2018. május 17., csütörtök 11:40 | aznap frissítve

Csütörtök délelőtt sajtótájékoztatón jelentette be Gianluigi Buffon, a Juventus és az olasz válogatott kapusa, hogy a szezon végén távozik a Juventusból. Egyetlen meccse maradt, szombaton, klubja utolsó bajnokiján, a Verona ellen búcsúzik, hazai pályán.

Hogy utána mi lesz, arra pár nap gondolkodási időt kért, hamarosan dönt róla, hogy végleg abbahagyja-e, vagy elfogadja számos - Olaszországon kívüli - ajánlatának egyikét. (Az argentin Boca Juniors biztosan hívta.)

A válogatottól viszont 100 százalékra visszavonult már most, a június 4-i, Hollandia elleni torinói barátságos meccsen sem fog védeni, bár azt miatta szervezték oda.

Köszönetet mondott mindenkinek, különösen klubjának és a válogatottnak a sikereiért és az elmúlt 23 évért, amit a profi futballban töltött.

A 40 éves világklasszis 1995-ben, 17 évesen mutatkozott be az olasz első osztályban a Parmában, ahonnan 2001-ben szerződött a Juvéhoz.

A mai napig ő a világ legdrágább kapusa,

visszaszámítva - még 100 milliárd líráért vették - úgy 52 millió euróba került.

Buffon úgy tervezte, a világbajnokság után vonul vissza, de Olaszország nem jutott ki. A fantasztikus karrier vége így nagyjából másfél-két hónappal korábban jöhet el.

Sikeres pályafutása alatt majdnem mindent megnyert: a Juvéval 11-szeres bajnok, összesen 5-szörös kupagyőztes - egyet a Parmával nyert -, az olasz szuperkupát hatszor szerezte meg. Az UEFA-kupát egyszer, 1999-ben, szintén még a Parmával.

A válogatottal 2006-ban világbajnok,

2012-ben Eb-döntőt játszhatott. Összesen 176-szor szerepelt az olasz mezben.

Karrierje mégsem komplett, hiába védett három Bajnokok Ligája-döntőben a Juventusszal, egyszer sem tudott győzni, legutóbb tavaly veszítettek a Real Madrid ellen. Utolsó BL-meccsét is a Reallal játszotta, Madridban egy hónappal ezelőtt kiállították az utolsó percekben.

Buffon azt mondta, tanulni fog, de a futballban folytatja az életét, ha nem a pályán, amellett.

gigi

Rovatok