Index Vakbarát Hírportál

Ronaldeschi az új Juve-őrület

2018. szeptember 26., szerda 13:48

Nem indult könnyen, de már kezd belejönni Cristiano Ronaldo a Juventusban: első három bajnokiján nem lőtt gólt, az utóbbi kettőn viszont háromszor is betalált. De nem csak ő lendül bele, új éktársa is.

A portugálnak a Real Madridban Karim Benzema volt a legközelebbi segédje, aki most egy feltörekvő olasz, Federico Bernardeschi lehet. A Fiorentinától igazolták tavaly a szélsőt, aki csatárként se jön zavarba. Négy bajnokin játszottak együtt Ronaldóval, két gólt szerzett eddig. Azaz öt forduló után ketten öt gólnál járnak.

Majdnem 10 év van köztük - C. Ronaldo februárban lesz 34 -, úgyhogy olyan mentorféle is lehet Bernardeschinek, akinek első éve nem sikerült igazán jól a Juvéban. 22 bajnokin négy gólt lőtt, a 31 meccsen szerzett öt találat se rossz, de az igazán jó játék hiányzott tőle. Ronaldo érkezése - és a sérülésmentes felkészülés a nyáron - neki is segíthetett.

A Juve-drukkerek már becenevet is találtak a duónak, Torinóban már a Ronaldeschi kezd lenni a legmenőbb páros.

Szerda este újra összeálltak, a Juve a Bolognát fogadta a Serie A hétközi fordulójában, és 2-0-ra legyőzte. Csak negyedórát voltak együtt a pályán, Bernardeschi a hajrára állt be. Egyikük sem lőtt gólt, Dybala és Matuidi talált be.

Rovatok