Index Vakbarát Hírportál

Ibra jönne a vb-re? Csörögjön rám.

2018. április 24., kedd 11:03

Majdnem két éve, 2016 júniusa óta nem játszott Zlatan Ibrahimovic a svéd válogatottban, az Eb után lemondta a szereplést. Az utóbbi hetekben viszont előjött vele: a világbajnokságra visszatérne.

Eddig csak utalgatott rá, különösen egy amerikai talkshow-ban, de a svéd szövetségi kapitányt, Janne Anderssont azóta folyamatosan erről kérdezik az újságírók: mi lesz Ibrával?

Összejöhet. Ha meggondolta magát, kapcsolatba lép velem és azt mondja, részt akarok venni benne, akkor leülünk és megbeszéljük, mit jelentene ez. Hogy játszunk mostanában meg minden. Ha be akarsz kerülni, rám kell csörögnöd. Ilyen egyszerű

- nyilatkozta a Kicker.de-nek a kapitány.

Zlatan helyzetét némileg nehezíti, hogy Janne Anderssonnal még nem dolgoztak együtt, az edző az Eb után vette át a válogatottat.

A 36 éves Ibrahimovic most szerződött a ManUnitedtől az LA Galaxybe, bombaformában mutatkozott be, eddig három gólja van négy meccsen.

Andersson elmondta, semmi hivatalosat nem tud a szupersztár visszatéréséről.

Egyelőre ez az egész csak spekuláció. Nem tudom, illeszkedne-e a csapatba, de nem is foglalkozom vele. Ha majd ügy lesz, előveszem.

A svédek pótselejtezőn jutottak ki a vébére, miután otthon 1-0-ra legyőzték az olaszokat, a visszavágón pedig 0-0-t játszottak. A vébécsoportban Németországgal, Mexikóval és Dél-Koreával meccselnek.

Rovatok