Index Vakbarát Hírportál

Jó poénnal vágott közbe egy játékos Macron öltözői beszédébe

2018. július 16., hétfő 14:37

A Franciaország sikerével záruló világbajnoki döntő után hihetetlenül magas volt az egy játékosra eső potentátok aránya a résztvevő csapatok öltözőiben.

A francia öltözőben teljes gőzzel zakatoló bulivonaton a győztes nemzet elnöke, Emmanuel Macron volt a masiniszta. A hangulatba még az is bőven belefért, hogy az egyik játékos egy vicces beszólással megszakította az elnök köszönőbeszédét:

– Szeretnék köszönetet mondani...

– Az adótokért!

Vlagyimir Putyin nem produkálta magát a győztesnek – vagy nem készült róla felvétel – viszont megint az ő esernyője került elő a leggyorsabban. Merthogy a pálya után majdnem az öltözőben is eláztak a vezetők, csak itt pezsgőből volt az eső.

A francia játékosok a locsolkodás után előadták ünnepi műsorukat az illusztris vendégeknek – akik közül Gianni Infantino FIFA-vezér nevét még nem is említettük –, végül pedig "President-president" énekléssel köszöntötték Macront, illetve az ezüstérmes horvátok államfőjét, Kolinda Grabar-Kitarovicot. A horvát elnök előtte franciául szólt a győztes csapathoz. 

Horvát oldalon sokkal visszafogottabb volt a hangulat, érthető módon (később aztán sokat javult). Kitarovic beszédet mondott, majd tovább osztotta öleléseit, Vlagyimir Putyin pedig hatalmasat lazulva egy csapatképre azért beállt a csatakos horvátok közé. Bár ezen a videón nem szerepel, de természetesen Macron is átment a horvátokhoz, és egyenként gratulált a játékosoknak.

Rovatok