Index Vakbarát Hírportál

Több balhé is megzavarta a vb-arany ünneplését

2018. július 16., hétfő 09:53 | aznap frissítve

A győztes döntő lefújása után a legnagyobb tömeg a párizsi Champs-Élysées-n gyűlt össze, ahol több százezeren ünnepelték a francia válogatott második világbajnoki címét. A botrányt nagyjából harminc, maszkot viselő fiatal okozta, akik betörték egy italokat áruló üzlet kirakatát, majd fosztogatni kezdtek. Páran közülük a helyszínre érkező rendőröket is megdobálták, akik erre könnygázt vetettek be.

A pezsgős- és borosüvegekkel távozó fiatalok közül többen videózták, fényképezték magukat az akció közben.

A fővárosban mintegy négyezer rendőr vigyázott a rendre a döntő napján, a Champs-Élysées-t pedig teljesen elzárták a járművek elől. Nem sokkal éjfél előtt a rendőrség megpróbálta kiüríteni a sugárutat, ami további összeütközésekhez, üveg- és kődobáláshoz, illetve vízágyú és könnygáz bevetéséhez vezetett.

Franciaország más városaiban is akadtak balhék. Lyon központjában mintegy száz fiatal került összeütközésbe a rendőrséggel azután, hogy páran felmásztak egy rendőrautó tetejére. A rendőrök könnygázzal próbálták oszlatni a csoportot, a fiatalok erre kukákat gyújtottak fel, és megdobálták a rendőröket. Letartóztatásról nem érkezett jelentés.

Frouardban egy közlekedési baleset rontotta el az ünneplést, egy motoros egy 3 éves fiút és egy 6 éves lányt is elütött, mindketten súlyosan megsérültek. A tettes elmenekült a helyszínről.

Annecy városában egy 50 éves férfi életét vesztette: miután lefújták a meccset, fejest ugrott egy sekély vizű csatornába, és kitörte a nyakát. Saint-Félixben egy 30 éves férfi halt meg, mert vezetés közben kezdett el ünnepelni, és autójával nekirohant egy fának.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Több balhé is megzavarta a vb-arany ünneplését

Párizsban bort és pezsgőt loptak, aztán összecsaptak a rendőrökkel. Vidéken ketten is furcsa balesetben vesztették életüket.

567 · Jul 16, 2018 09:53am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

(Borítókép: AFP  / Sylvain Thomas)

Rovatok