Index Vakbarát Hírportál

Francia kapásgól a futball-vb legszebb gólja

2018. július 26., csütörtök 14:31

Benjamin Pavard légies bombagólja nyerte a FIFA szavazását a vb legszebb góljának címéért. A francia védő az Argentína elleni nyolcaddöntőben talált be egy ritka szépen kivitelezett lövéssel, Lucas Hernandez elmért beadása után a tizenhatos előteréből, külsővel csavarva-lőve a labdát a hosszú felsőbe.

Pavard most már egészen biztosan a a 2018-as labdarúgó-világbajnokság legnagyobb nyertese. A francia válogatott 22 éves meglepetésembere nem egészen másfél évvel ezelőtt még a német másodosztályban erősítette a VfB Stuttgart hátsó alakzatát, mára pedig vébégyőztes lett, ráadásul fix kezdőként vette ki a részét a sikerből. Egyetlen csoportmeccsen pihentették, a franciák összes többi mérkőzését végigjátszotta az oroszországi tornán.

És mindezek mellett még megszerezte a győzelemhez vezető út egyik legfontosabb gólját. A franciák egyetlen egy alkalommal kerültek hátrányba a világbajnokságon, amikor az Argentína elleni nyolcaddöntő 48. percében Mercado góljával 2-1-re átvették a vezetést Messiék. Ekkor viszont a franciák szerencséjére jött Pavard, és alig 9 perc elteltével rádőlt élete lövésére, a labda pedig különösen széles ívet húzva vágódott az argentin kapu jobb felső sarkába. Mondanunk sem kell, hogy az első gólja volt a válogatottban.

És még a legszebb gólnak járó díjat is bezsebelte vele.

Azaz Pavardra maximálisan illik a klasszikus leírás, miszerint ritkán lő gólt, de akkor hasznosat.

A FIFA szavazásán 18 gól közül lehetett választani, a második helyen a kolumbiai Quintero sorfal alatt ellőtt szabadrúgása végzett, amiből a Japán ellen 2-1-re elvesztett csoportmeccsen született gól. A harmadik helyezett pedig Modric bombagólja lett, amivel a Real középpályása a 80. percben kétgólosra növelte csapata előnyét az argentinok elleni csoportmérkőzésen, ezzel lényegében eldöntve a találkozót.

A 2018-s világbajnokság 10 legszebbnek talált gólja a FIFA hivatalos videóján:

(Borítókép: Benjamin Pavard gólt lő az Argentína elleni meccsen - fotó: Laurence Griffiths / Getty Images Hungary)

Rovatok