Index Vakbarát Hírportál

Ezt a szabadrúgást Messi is megirigyelné

2019. január 12., szombat 20:31

Nehezen lehetne azt mondani, hogy igazi rangadók voltak kiírva szombatra a spanyol bajnokságban, de így is érdemes volt követni a történéseket, ha másért nem, hát a Valladolid és a Valencia összecsapása miatt. A meccs 1-1–es döntetlennel zárult, a Valladolid pedig vendégként, egy óriási szabadrúgásgóllal tudott pontot lopni a tizenegyest hibázó hazaiaktól.

A mérkőzés esélyese még úgy is a Valencia volt, hogy az elmúlt időszakban nem ment túl jól a csapatnak, de nem nagyon tudták ráerőltetni az akaratukat a Valladolidra. A második félidő elején így is komoly esélyük lett volna előnybe kerülni, miután Paulista a tizenhatoson belül szabálytalankodott Santi Minával szemben.

A tizenegyeshez Rodrigo állt oda, de elég kiszámíthatóan lőtte el a labdát, így Masip simán hárított, a kipattanóra pedig hiába érkezett Santi Mina, a kapus abba a lövésbe is bele tudott kapni, így nem sikerült gólt szerezni a hazaiaknak.

A 71. percben aztán úgy tűnt, hogy így is nyerni tud a Valencia, Parejo lőtt óriási gólt, de nem sokáig örülhetett a hazai csapat.

Bő tíz perccel később szabadrúgáshoz jutott a Valladolid, és jött Rubén Alcaraz, aki 26 méterről úgy tekerte be a labdát a bal felsőbe, hogy azt még az utóbbi időben szabadrúgás-specialistává avanzsált Lionel Messi is megirigyelné.

A Girona és a Deportivo sem bírtak egymással, annak a meccsnek szintén 1-1–es döntetlen lett a vége, a Leganés viszont nem hibázott a sereghajtó Huesca ellen, 1-0–ra nyert.

tabella

Rovatok