Index Vakbarát Hírportál

Csányi BL-döntőt hozna Budapestre

2019. február 8., péntek 08:20

Rekordszámú szavazattal választották újra csütörtökön Csányi Sándort FIFA-alelnöknek, emellett UEFA-alelnökként is folytatja a munkáját az MLSZ elnöke, akit a Nemzeti Sport kapott el egy gyors interjúra a sportdiplomáciai siker után.

Csányi elmondta a lapnak, hogy

mindent megtesz azért, hogy a közeljövőben Bajnokok Ligája-döntőt rendezzenek Budapesten,

de arra azért nem reagált érdemben, hogy ez 2023-ig, vagyis a következő négy éven belül megtörténhet-e. De nem ettől tartaná sikeresnek a következő négy évet, a cél az, hogy a magyar futball fejlődjön, ez pedig a klubokon múlik majd, miután az MLSZ megteremtette a szükséges hátteret nem csak az NB I., de az alsóbb osztályok számára is a stabil működéshez.

Ám nem maradéktalanul elégedett a jelenlegi helyzettel, az utánpótlás-nevelésben ugyanis még van hova előre lépni. „A szövetség elnökeként talán túlzóak az elvárásaim, de az utánpótlásra fordított pénzekhez képest némiképp keveslem a hazai és a nemzetközi felnőttmezőnyben helytállni képes fiatalokat, annak ellenére, hogy határozott fejlődést érzek. Egyben további fejlődést remélek, amelyhez mi, a szövetség, a nevelőedzők képzésének javításával tudunk hozzájárulni” – mondta Csányi.

A teljes interjút itt olvashatja el.

Rovatok