Index Vakbarát Hírportál

Ter Stegen dupla bravúrral mentette a Barcát

2019. február 10., vasárnap 22:44

Pontokat vesztett a spanyol listavezető Barcelona a középmezőnyt erősítő Athletic Bilbao otthonában, miután csak 0-0-t játszottak a 23. forduló zárómeccsén. Ráadásul a Barcelona még örülhet is, hogy nem vereség lett a vége, a vendégek kapusa, Marc-André ter Stegen ugyanis kétszer is hatalmas bravúrral hárított.

A 16. percben Susaeta ballal indított csavarását tornázta ki valahogy a jobb felsőből a német.

Aztán a hajrában, pont a 82. perc kezdetén Iñaki Williams közeli pöccintését hárította hihetetlen reflexszel.

A Barcelona komolyabb helyzet nélkül hozta le a mérkőzést, a legközelebb a 26. percben jártak a gólhoz, amikor Lionel Messi emelt távolról a kapufára, csakhogy közben már les miatt – tévesen – akkor fújt a bíró, amikor a labda még a levegőben volt, úgyhogy akkor sem lett volna gól, ha a kapuba hullik a labda.

A Barcelona végül De Marcos 91. perces kiállítása miatt emberelőnyben fejezte be a mérkőzést, de ezt sem sikerült gólra váltaniuk, maradt a 0-0.

A kora esti Sevilla-Eibaron a vendégek nagyon sokáig 2-0-ra vezettek, sőt, a 84. percben a Sevilla emberhátrányba is került, ám ez csak mégjobbal feltüzelte őket az utolsó percekre, és Wissam Ben Yedder, majd Pablo Sarabia 88. és 93. perces góljaival 2-2-re mentették a mérkőzést.

stat

A Sevilla maradt a negyedik helyen, az egy pontot gyűjtő Barcelona előnye 6 pont a hétvégén városi rangadót nyerő Real Madrid előtt.

A 23. forduló eredményei.

tabella

Rovatok