Index Vakbarát Hírportál

Dzsudzsákék óta nem látott 10-0-s kiütést hozott össze a Benfica

2019. február 10., vasárnap 20:45

Hatalmas pofonba szaladt bele a Nacional a portugál bajnokság első osztályában, ahol 10-0-s verést kaptak a Benficától vasárnap este.

A Benfica már a legelső percben vezetéshez jutott Álex Grimaldo találatával, onnantól kezdve két Haris Seferovic-gól, egy Joao Félix-találat, egy Pizzi-büntető, Francisco Ferreira, Rúben Dias és Rafa Silva gólja, illetve a 8. és 10. találat helyén a csereként beálló Jonas góljai jöttek.

A félidőben még csak 3-0 volt az eredmény, ráadásul a Benfica a végére úgy indult be, hogy emberelőnybe sem kerültek. A tíz gólt végül nyolc játékos hozta össze.

Benfica-Nacional 10-0

Michel Abbink holland sportújságíró szerint ez a második alkalom az évtizedben, hogy 10-0-s kiütés jöjjön össze egy európai élbajnokságban, a 2010-11-es idényben a Dzsudzsák Balázzsal felálló PSV verte 10-0-ra a Feyenoordot a holland bajnokságban. Azon a meccsen Dzsudzsák két gólt is lőtt, másodjára büntetőből volt eredményes. A Benfica 1964-ben tudott utoljára 10-0-ra nyerni.

Tíz gólig azért néha-néha eljutnak csapatok az európai élbajnokságokban, 2015-ben a Real Madrid például 10-2-re nyert a Rayo Vallecano ellen, de kapott gól nélkül lehozni tízgólos meccset azért ritkaságszámba megy.

Rovatok