Index Vakbarát Hírportál

Gyászszünet lesz a BL-ben és az EL-ben is Sala emlékére

2019. február 12., kedd 11:42

A keddi és szerdai Bajnokok Ligája-, valamint a csütörtöki Európa Liga-meccseken is egyperces gyászszünettel emlékeznek meg Emilianio Saláról, a repülőgép-szerencsétlenségben elhunyt argentin futballistáról.

A 28 éves futballista repülőgépe január 21-én Nantes-ból Cardiff-ba tartva tűnt el, a La Manche-csatorna felett. Holtetstét február 7-én azonosították. A pilótát, David Ibbotsont azóta sem találják.

„Az UEFA mindenki nevében szeretné őszinte részvétét kifejezni Emiliano Sala családjának és szeretteinek.” - mondta Aleksander Ceferin, UEFA-elnök. „Nagyon szomorúak vagyunk, hogy az élet ilyen kegyetlen volt, ilyen fiatalon elveszítettünk egy sportembert. Arra kérem a szurkolókat a kontinensen, hogy az elkövetkező napokban tartsák tiszteletben Sala emlékét.”

Azok a klubok, amik ezen a héten pályára lépnek, lehetőséget kapnak arra, hogy a játékos emlékére fekete karszalagot is viseljenek.

A Bajnokok Ligájában kedden AS Roma-Porto, Manchester United-Paris SG, szerdán Tottenham-Dortmund, Ajax-Real Madrid nyolcaddöntőket rendeznek. Az Európa Ligában kedden Fenerbahce-Zemit, csütörtökön további 15 meccs lesz a legjobb tizenhat közé jutásért.

Rovatok