Index Vakbarát Hírportál

Rossi: Sokan már attól elkényelmesednek, hogy az NB I.-ben játszanak

2019. február 15., péntek 13:16

Rövid videóinterjút közölt az MLSZ a futballválogatott szövetségi kapitányával, Marco Rossival, aki már a rövidesen kezdődő Európa-bajnoki selejtezők kapcsán szólalt meg. A 2018 júniusában kinevezett Rossi a készülés mellett szót ejtett arról is, hogy a fiatal magyar futballisták könnyen elkényelmesednek, főleg mentálisan kell fejlődniük.

Látok tehetséges fiatalokat, akik néhány jó meccs után megelégednek, ahelyett, hogy még motiváltabbak lennének, illetve minden edzést és mérkőzést újabb lehetőségként fognának fel a fejlődésre. Sokan túlságosan megelégszenek azzal, amit elértek, csak mert az NB I.-ben játszanak, és elkényelmesednek kicsit, ahelyett, hogy új célokat tűznének ki, megpróbálnának külföldre szerződni, aztán egy erősebb bajnokságba igazolni. Folyamatosan fejlődni kell, hogy egyre jobb és jobb labdarúgó legyen

– fogalmazott.

Az Eb-selejtezők kapcsán annyit árult el, hogy ez már nem a kísérletezés terepe lesz, az a Nemzetek Ligájában még belefért, most viszont már nem lesz helye, úgy kell elkezdeni a tavaszi szeplést, hogy biztosak abban, kiket hívnak be a keretbe. Nagy vonalakban már a rendszer, a taktika is összeállt a stáb fejében a Szlovákia elleni meccsre, a kezdő tizenegy értelemszerűen még alakulhat.

Annak pedig örül, hogy a két tavaszi NB I.-forduló alapján már több játékos is formába lendült, és bízik benne, hogy márciusra mindenki formába kerül.

A stábban mindenki mindenki motiváltabb lesz, mint valaha a válogatott következő meccsein. Tudják, hogy felelősséggel, nyomással, ugyanakkor büszkeséggel is jár, hogy a nemzeti csapat sikeréért dolgozhatnak. Azt viszont nem garantálhatja, hogy sikeres lesz a selejtező.

A magyar válogatott március 21-én, Szlovákia ellen idegenben kezdi meg az Eb-selejtezőket, rá három napra Horvátországot fogadják. Rajtuk kívül még Azerbajdzsán és Wales szerepel a selejtezőcsoportban.

Rovatok